09 febrer, 2008

Juguen amb foc

La deriva xenòfoba del PP durant aquesta setmana em fa creure que Rajoy i companyia ja han llançat la tovallola i donen per perdudes les eleccions del 9 de març. S’allunyen del centren i es col.loquen en una dreta extrema que els acosta a la dreta xenòfoba de Suïssa i Holanda. Aquestes declaracions de la mamografia de l'equatoriana d’alguna manera estan en la línia del lema electoral del senyor Duran Lleida que diu que a Catalunya no hi cabem tots. Expressions públiques que ens recorden el costat més intolerant de la dreta europea representada per partits com el Front Nacional de Le Pen o el Vlams Vlok flamenc. La dreta, l’espanyola i la catalana, s'ha descarat i ha creuat la lleu frontera que separa el classisme de la xenofòbia. Van fer de Badalona un camp de proves, i ara s’han llençat a un carnet per punt en versió costumbrista.

Cal refusar amb força les paraules d’Arias Cañete perquè el miracle econòmic espanyol és en gran part gràcies a l’esforç dels immigrants, procedent d'Equador, Pakistan, Marroc... de països pobres. El que és curiós és que quan Cañete diu això i Rajoy exigeix "contractes" no els demana als "altres immigrants", els que vénen del Canadà, EUA, Alemanya. Sí, a ningú demana integració als alemanys que viuen en tantes localitats de la nostra costa, tot i viure en autèntics ghettos, amb els seus bars, restaurants, supermercats. Per tant, ens trobem davant una proposta cínica, elitista i improvisada, a més d’irresponsable.

A Rajoy, Cañete cal dir-li ben clarament que l’únic contracte que té un ciutadà és amb el dels valors democràtics. I tant a un senyor de Múrcia o bé procedent de Guayaquil se li ha de demanar i exigir que compleixi amb aquests valors democràtics. Darrere aquestes peticions de contracte hi ha a més de xenofòbia un clar exercici d'electoralisme populista i irresponsable. Malauradament, l'actitud del dirigent del PP de Badalona, García Albiol, ha començat a crear escola. I a ICV-EUiA ens tindrà enfront per dir que NO, que no tolerarem aquests intolerants ni el seu intent de trencar amb la convivència.

I si es tracta de demanar respecte a aquest disparatat contracte amb els costums espanyols (per cert: a quins costums? als costums catalans, gallecs, a respectar la paella, el soroll en excés, la migdiada, el "tinto de verano"?) el primer que hauria de fer Rajoy és exigir-ho als seus candidats electorals començant per aquest candidat al Senat, expert en articles i declaracions homòfobes. ¿Com s’atreveix Rajoy a demanar que es respectin els costums espanyols si els seus candidats no respecten la convivència?.

Estan jugant amb foc per guanyar uns quants vots. Les conseqüències ja es comencen a notar. Dilluns passat, 4 de febrer, em vaig reunir a la seu d'ICV al carrer ciutat amb membres de la comunitat pakistanesa. Va ser una reunió dura. Dura per la tristesa dels paquistanesos per tot el que ha passat aquestes darreres setmanes. Un d'ells em va comentar amb els ulls plorosos que el seu fill petit no vol anar a l'escola perquè els seus companys li diuen Bin Laden, després de setmanes de satanització d’aquesta comunitat. Per això les declaracions dels darrers dies són tan greus i ens situen en un escenari molt perillós. Per això continuarem lluitant per exigir drets i deures als ciutadans immigrats. Deures sí, tots, però lligats amb els drets, tots, també dret a votar.


Si l'AVE arriba el 21 de febrer...
Segons sembla l’AVE arribarà el 21 de febrer. Més enllà que avui han començat proves (que segons la normativa s'haurien d'allargar un mes i no pas 14 dies si finalment l'estrenen aquell dia), cal dir a Zapatero i a Chacón que lamentem que l’AVE arribi sense que s’hagi fet un pla de xoc de Rodalies, que és el tren de la majoria. El més sagnant és que el 21 de febrer, si arriba l’AVE, molta gent continuarà havent d’invertir gairebé el mateix temps per fer el trajecte Barcelona-Manlleu que el de Barcelona-Madrid. ¿És això raonable i d’esquerres? Crec que bàsicament fa aroma d'elitisme. El pitjor és que tot el que han patit els usuaris de Renfe en les línies del sud ara es pot repetir al nord de Barcelona. Però, és clar, l'única obsessió de Zapatero i Chacón és que l'AVE funcioni abans del 9 de març i no pas si el 97% dels usuaris de trens a Catalunya, que usen Rodalies, es continuen trobant amb retards continuats, cancel.lacions i uns combois que són llaunes de sardines.

2 comentarios:

mandy ha dit...

Hola Joan,

respecte a tot el tema del PP i la immigració, que sense cap dubte és el tema polèmic de la setmana vull remarcar dos coses:

-en primer lloc, com el PP juga amb els que es troben en la situació més feble i vulnerable. És molt trist el tracte que se'ls hi està donant. Possiblement si puguessin votar pel que fa al PP, "otro gallo cantaría".

-en segon lloc, és just que el PP vulgui prohibir l'ús de vel a les escoles, i a la vegada pretén que hi hagi la assignatura de religió?

emigdi ha dit...

Joan,
La xenofòbia del PP és vergonyant. Aquest cap de setmana que hem vist com es poden il·legalitzar idees impúnement, en canvi aquesta gent poden anar escampant "merda" arreu sense cap problema. El PSOE també és un problema, ja que va impedir que tinguem un autogovern digne i va donar ales a l'església, i així els ho tornen. A mi més que l'opinió del PP sobre la immigració, em preocupa la que tenen els xavals d'institut amb els quals treballo. A Amposta hi ha un col·lectiu equatorià molt gran, i malauradament la tensió amb els joves ampostins és gran. Els comentaris dels meus alumnes sobre els immigrants s'apropen als de Cañete!!! aquell que deia que faria el transvàs amb passeig militar inclòs.
M'agrada molt que inclogueu com a part important del vostre programa el tema rodalies, ja que a molts ebrencs l'AVE no ens soluciona res, mentre que anar a Barcelona amb tren és tota una epopeia.
Bona campanya i bona lluita,
emigdi