Divendres, 15 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Faustí

Tal dia com avui:

1898 - Una misteriosa explosió destrueix al port de L'Havana el creuer nord-americà Maine.

Per reflexionar:

Viure sense arrels és viure a l'infern. - Peter Abrams

 
Notícies relacionades
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Operació Port 2.0
Tornem-hi. Poques hores després que el Tour fes oficial que no compte amb Alberto Contador per revalidar el títol si no deixa el seu actual equip, l'Audiència Provincial de Madrid ha decidit reobrir l'Operació Port després que fos arxivada fa tot just un any. Aquesta decisió tornarà a sacsejar el ciclisme amb el fantasma del dopatge i arriba tot just quan comença una nova temporada. Així doncs, en el marc de l'Operació Port es reobrirà els processos contra el doctor Eufemiano Fuentes, contra el director esportiu Manolo Saiz i en la qual estarien implicats mig centenar del ciclistes del pilot internacional. Per què s'ha reobert? Doncs perquè es creu que pot haver-hi un delicte contra la salut pública al manipular bosses de sang que la Guàrdia Civil va treure dels dominis de Fuentes. En cap cas es jutgarà el cas sota la Llei Antidopatge ja que quan va esclatar l'assumpte aquesta Llei no exisitia i el dopatge no era delicte a l'Estat espanyol. 
En principi, els ciclistes implicats podrien quedar lliures de culpa (com a mínim, legal) ja que el cas va començar abans que entrés en vigor la Llei Antidopatge que es va aprovar el 2007. Els processos de l'Operació Port van començar el 2006 i ara es tornen a obrir per estudiar si hi va haver un delicte contra la salut pública en la manipulació de les bosses de sang ja que s'entén que no estaven conservades en la millor de les condicions. Ara fa tot juts 11 mesos que el jutge que va decidir arxivar el cas dictaminés que no hi va haver delicte perquè creia que la presència d'EPO en la sang de les bosses no era perjudicial per als ciclistes.


Ara, però, es demana estudiar un altre cop si en la manipulació, conservació i transport de les bosses es va poder posar en perill la vida dels ciclistes en no haver-se fet en les òptimes condicions sanitàries. En aquest cas, els presumptes responsables es podrien veure implicats en un delicte contra la salut pública.


També es demanarà un nou estudi per analitzar la qualitat i la quantitat d'EPO que hi havia a les bosses i extreure'n responsabilitats penals. En el primer informe de Toxicologia hi havia paràgrafs poc entenedors i poc clarificadors i es va acabar resolent la qüestió declarant les bosses de sang "no nocives" per als ciclistes. Ara bé, es va concloure que les centrifugadores, les bosses congelades i els frigorífics i neveres complien els requists que marcava la Llei.

Publicat 15/02/2008 - 08:30h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS