Divendres, 15 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Faustí

Tal dia com avui:

1898 - Una misteriosa explosió destrueix al port de L'Havana el creuer nord-americà Maine.

Per reflexionar:

Viure sense arrels és viure a l'infern. - Peter Abrams

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Un mínim del 50% dels habitatges en aquestes zones seran protegits
La Generalitat dóna llum verd a 99 àrees residencials estratègiques en 85 municipis
A Comissió d'Urbanisme de Catalunya ha aprovat el desenvolupament de les àrees residencials estratègiques (ARE), una nova figura urbanística per poder obtenir de manera ràpida sòl per a la construcció d'habitatge assequible en zones preparades per acollir aquest creixement. Es desenvoluparan 99 ARE en un total de 85 municipis catalans, que suposarà la construcció de 90.157 nous habitatges en 1.598 hectàrees de sòl. Durant el primer quadrienni del seu desplegament es construiran un total de 90.157 habitatges, i com a mínim la meitat dels quals estaran sotmesos a algun tipus de protecció oficial. Aquestes zones s'establiran a partir de la redacció de 12 plans directors, que es preveu que s'aprovin definitivament el primer trimestre de l'any vinent.

El dèficit d'habitatge protegit i la magnitud de la demanda prevista segons el Pacte Nacional per a l'Habitatge fan, segons la Generalitat, que aquestes necessitats no es puguin cobrir únicament amb la utilització dels mecanismes ordinaris de transformació del sòl.

És per això que el passat mes d'octubre el Govern va aprovar un decret llei de mesures urgents en matèria urbanística que estableix un nou procediment per qualificar de sòl per a usos residencials. El procés suposa l'elaboració per part del Govern dels 12 plans directors urbanístics que permetran desenvolupar àrees residencials estratègiques de nova creació a bona part de les principals localitats de Catalunya.

El fet que la concreció es faci mitjançant la redacció de plans directors urbanístics d'abast supramunicipal permet també ordenar els creixements urbans, segons el Departament de Política territorial i Obres Públiques. En aquest sentit, les ARE garanteixen la integració urbanes, reservar espais per equipaments i serveis, garantir la sostenibilitat, una planificació detallada o la participació municipal.

Les noves ARE se situaran a l'Alt Penedès-Garraf (4), el Baix Llobregat (13), Barcelonès (7), Maresme (6), Vallès Occidental (9), Vallès Oriental (7), Alt Pirineu i Aran (4), Camp de Tarragona (14), Comarques central (9), Comarques Gironines (16), terres de Lleida (7) i terres de l'Ebre (3).

Publicat 15/02/2008 - 12:49h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
CUP Sant Celoni = Col.lectiu x Urbanitzar el Poble. Venuts i traidors.
Anònim - 15/02/2008 15:35
Comentari
Escriu la teva opinió ..
Anònim - 15/02/2008 14:54
2 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS