Divendres, 15 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Faustí

Tal dia com avui:

1898 - Una misteriosa explosió destrueix al port de L'Havana el creuer nord-americà Maine.

Per reflexionar:

Viure sense arrels és viure a l'infern. - Peter Abrams

Durant els propers dies els Mossos vigilaran, sobretot, que es dugui cordat el cinturó (també als seients del darrera), que es disposi dels sistemes de retenció infantil adequats i que els motoristes portin el casc.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Nova campanya dels Mossos d’Esquadra
Tolerància zero per a qui no es posi el cinturó o el casc
Des d’aquest divendres i fins el proper 2 de març, els Mossos d’Esquadra perseguiran amb més rigor totes aquelles persones que no duguin cordat el cinturó de seguretat, especialment als seients del darrera, que no disposin dels sistemes de retenció infantil que fixa la llei o que viatgin sense casc. El motiu és l'inici d'una campanya especial de control durant la qual, segons ha advertit la mateixa policia catalana, es tindrà “tolerància zero” amb aquestes infraccions.
La nova campanya dels Mossos té com a objectiu vigilar que els ciutadans es posin el cinturó, amb especial atenció als seients del darrera, on encara hi ha moltes persones que no se’l corden. A més, també es vigilarà l’ús del casc entre els motoristes i dels sistemes de retenció infantil que han de dur els vehicles que transporten nens.

Els Mossos han recordat que no utilitzar el cinturó de seguretat, el casc o els sistemes de retenció infantil poden comportar una multa de 150 euros i la pèrdua de tres punts del permís de conduir. A més, evidentment, aquests sistemes passius de seguretat són “vitals” si es pateix un accident de trànsit.

El cinturó redueix a la meitat la gravetat de les lesions en cas d’accident
De fet, segons els estudis de què disposen els Mossos, l'ús del cinturó redueix en un 50% la gravetat de les lesions i pot ser crucial per evitar la mort. A més, segons les seves estadístiques, es calcula que aproximadament un 25% de les víctimes mortals en accidents de trànsit a la carretera no portava posat el cinturó de seguretat en el moment de l'accident.

La campanya no només serà sancionadora, sinó també de sensibilització i informativa. Així, els agents l’aprofitaran per recordar als conductors algunes normes poc conegudes, com ara l’ús del cinturó per a dones embarassades o del casc en els quads.

La campanya catalana se suma a la impulsada, aquest mes de febrer, per la Direcció General de Trànsit en el conjunt d’Espanya amb els mateixos objectius.
Publicat 15/02/2008 - 12:49h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
La campanya em sembla molt be, pero fa vuit mesos em va denunciar la policia local de mataro i em va retirar 3 punts, perquè el senyor agent despres de 10 minuts de registre del vehicle assegurava ...Continua
Anònim - 15/02/2008 14:48
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS