Divendres, 15 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Faustí

Tal dia com avui:

1898 - Una misteriosa explosió destrueix al port de L'Havana el creuer nord-americà Maine.

Per reflexionar:

Viure sense arrels és viure a l'infern. - Peter Abrams

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El conseller afirma que els sindicats han distorsionat el contingut de la llei de bases
Maragall dialogarà amb els sindicats quan el text de la llei d’educació sigui aprovat pel Consell Escolar
En resposta a la vaga de l'ensenyament convocada ahir per la majoria dels sindicats, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha confiat en engegar una etapa de diàleg "tranquil·la i reposada" amb els representants dels docents. Maragall, no obstant, ha remarcat que aquest procés de debat s'iniciarà sobre el text ja articulat de la llei catalana d'educació (LEC) i no sobre el document de bases, el qual encara "ha de completar el seu camí". En aquest sentit, ha recordat que els sindicats convocants de la vaga ja han pogut exposar les seves propostes en el marc del Consell Escolar, el qual "hi està treballant [sobre el document] des de fa dos mesos".

En declaracions al programa de COMRàdio ‘Com t'ho diria', Maragall ha reiterat que només la meitat dels docents es van adherir a la vaga i que el personal de l'escola concertada "no l'ha seguit en absolut", el que significa que només el 41% del total de docents pagats amb fons públics hauria secundat la convocatòria. El conseller ha reiterat que la resposta dels sindicats al que és només un document de bases ha estat "desmesurada" i que els sindicats "han distorsionat" el seu contingut.

"No busqui la paraula privatització perquè no la trobarà", ha respost Maragall al conductor del programa, Oriol Soler, sobre l'acusació dels sindicats d'una possible "privatització" de l'escola pública. Es tracta de passar d'un sistema burocratitzat a un que permeti la capacitat real de desplegar projectes pedagògics i de gestionar equips docents, ha dit. "No donarem la gestió de les escoles públiques a un empresari qualsevol o a un Florentino Pérez", ha remarcat en referència al model de gestió privada que el govern de Tony Blair va introduir en l'ensenyament públic britànic i on Ferrovial, propietat de l'ex president del Real Madrid, és un dels principals grups que ha entrat en el negoci. Un precedent que els sindicats temen que es reprodueixi a Catalunya. En aquest sentit, Maragall ha acusat als sindicats d'atiar el fantasma de la privatització per no afrontar l'autonomia de centres.

El conseller ha dit que la meitat dels mestres, els que no van fer vaga, "volen aquesta reforma" i van complir amb la seva obligació, una actitud que és la que vol per millorar el sistema educatiu català.

Els sindicats amenacen amb noves mobilitzacions
Per la seva banda, els sindicats convocants van advertir ahir que "si el conseller Maragall no retira les bases de llei d'educació, el professorat tornarà a mobilitzar-se" i van reiterar que l'èxit va ser total. "El conseller Maragall haurà d'escoltar i obrir un nou marc de negociacions perquè Catalunya es mereix solucions", han dit els representants dels mestres.


Publicat 15/02/2008 - 10:29h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
es molt greu que es vulgui discutir un text quan ja sigui aprovat. Sr Maragall que ens creu tontos?
Anònim - 15/02/2008 17:08
Comentari
Personi sr. maragall jo no vaig fer vaga perquè estic de baixa que si no... i tan si l'hagués fet. Miri de pensar millor amb el seu caparró que en poc temps s'ha carregat 'ensenyamentpúblic i tan q...Continua
Anònim - 15/02/2008 17:07
Comentari
La vaga d'ahir té molt a veure amb la campanya electoral. Oi que si, Coscubiela ?
Amatent - 15/02/2008 16:57
6 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS