Divendres, 22 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Càtedra de Sant Pere, Santa Leonor

Tal dia com avui:

1900 - Neix el director de cinema Luis Buñuel

Per reflexionar:

Val la pena conèixer l'enemic, entre altres coses per la possibilitat que algun dia es converteixi en un amic. - Margaret Thatcher

El conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer, en el moment de fer l'anunci
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Estats Units d'Amèrica
L’empresa del Windows copia Google i fa una aposta pel codi obert i interoperabilitat del seus programes
Microsoft obrirà el codi font dels seus programes més coneguts
El gegant informàtic Microsoft ha anunciat un gir dràstic en la seva estratègia proteccionista relativa al codi font dels seus programes. Fins ara els programadors no tenien accés a les interfícies de programació ni als protocols de comunicació dels seus principals productes, com per exemple el sistema operatiu Windows o el paquet de programes Office. Tot fa pensar que aquesta situació canviarà radicalment després de l'anunci realitzat ahir pel conseller delegat de la companyia, Steve Ballmer, segons el qual Microsoft ha decidit que permetrà l'accés dels programadors als seus programes per tal de facilitar el desenvolupament de software independent.
Els programes de Microsoft són presents en més d'un 90% dels ordinadors del món, és per aquest motiu que aquest anunci aixecarà tanta polseguera. L'estudi del codi font d'un programa per un expert li permet veure com funciona, i també modificar-lo per canviar o millorar el funcionament del programa. Fer accessible el codi dels seus programes faria possible que programes desenvolupats per usuaris o empreses alienes a Microsfoft funcionsessin millor sota el sistema operatiu Windows. Tot plegat, per afavorir la interoperabilitat amb els programes de la competència.

"El nostre objectiu és afavorir la interoperabilitat i una major possibilitat d'elecció pels nostres clients i pels desenvolupadors de productes informàtics, en fer els nostres productes més oberts i compartint més informació al voltant de les nostres tecnologies", va assenyalar Ballmer en la roda de premsa celebrada a la seu de Microsoft a Redmond (California).

Amb aquesta nova estratègia Microsoft segueix les passes del motor de cerca Google, que ha aconseguit un gran èxit en animar els programadors a desenvolupar programes per a les seves pròpies aplicacions.

Programes als quals afectarà la mesura

Els principis i accions d'interoperabilitat presentats s'aplicaran als programes més coneguts de l'empresa: Windows Vista (incloent-hi .NET Framework), Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007 i Office SharePoint Server 2007. Així com també totes les versions futures d'aquests programes.

Microsoft posarà a disposició dels desenvolupadors 30.000 pàgines d'informació tècnica relativa a aquests programes. A partir d'aquesta amalgama de documents tècnics els programadors podran crear aplicacions de programari obert per a Windows sense el perill de ser denunciats per Microsoft. Serà possible per exemple, que els usuaris d'un programa tant comú com l'editor de textos Word guardin els seus documents en el format que vulguin.
Publicat 22/02/2008 - 12:00h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS