Divendres, 29 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Dositeu

Tal dia com avui:

1940 - La pel·lícula "Allò que el vent s'endugué" guanya vuit premis Òscar de Hollywood

Per reflexionar:

No feu que la vostra felicitat depengui dels altres. - Françoise d'Aubigne Maintenon

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El sindicat diu que l’efecte de la regularització del 2005 ja ha passat i ataca el al PP per basar en ‘mentides’ el discurs sobre la immigració
CCOO denuncia un nou augment de l’economia submergida
L'efecte que la massiva i extraordinària regularització d'immigrants va tenir en l'economia l'any 2005 ha acabat i es comença a notar un increment de l'economia submergida. Segons dades de CCOO, el percentatge de persones que treballen sense permís o sense contracte s'ha duplicat en només un any. El sindicat ha aprofitat la presentació d'aquestes dades per denunciar la política d'immigració del Partit Popular. El secretari d'immigració de CCOO a Catalunya, Ghassam Saliba, ha acusat als populars de mentir i ha recordat que, durant el seu mandat, hi havia més d'un milió d'immigrants en situació irregular.

Les dones treballadores immigrants són més nombroses que els homes a conseqüència de la major ocupació del col·lectiu femení en el servei domèstic, "que és el sector de l'economia submergida per excel·lència", afirma CCOO de Catalunya. Ghassan Saliba considera que perquè aquesta situació no s'enquisti és necessari augmentar els permisos basats en l'arrelament social.

CCOO preveu que aquest any 2008 hi hagi un increment de les renovacions de permisos i de l'arrelament social, i una certa estabilitat o descens de les persones que arriben per reagrupament familiar. Saliba ha reclamat que l'edat màxima per al reagrupament familiar dels fills dels immigrants passi dels 18 als 21 anys, perquè aquests joves puguin finalitzar els seus estudis al seu país d'origen o bé puguin convalidar-los aquí i continuar formant-se.

CCOO ha denunciat la situació del col·lectiu de persones romaneses i búlgares, que ja són comunitaris però que, en la pràctica, han de demanar un certificat de residència de comunitaris i no poden treballar per compte d'altri, per la qual cosa molts estan abocats a l'economia submergida.


Preconstitucional i antidemocràtic
Pel que fa a la política del Partit Popular en immigració, Saliba l'ha titllat de "preconstitucional i antidemocràtic" i ha demanat a la resta de partits que rebutgin els arguments dels populars ja que hi ha el perill "que es vegi afectada la convivència de la societat". Saliba té por que altres partits, com CiU, se sumin al discurs popular.

CCOO ha demanat que el debat sobre la immigració es basi en "com gestionem l'arribada dels nouvinguts i no en propostes irreals, com vigilar els Pirineus, tal i com ha suggerit un dirigent del PP quan en l'Europa comunitària ja no hi ha fronterses".



Publicat 29/02/2008 - 15:23h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS