Divendres, 29 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Dositeu

Tal dia com avui:

1940 - La pel·lícula "Allò que el vent s'endugué" guanya vuit premis Òscar de Hollywood

Per reflexionar:

No feu que la vostra felicitat depengui dels altres. - Françoise d'Aubigne Maintenon

Infolocal
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Alta Ribagorça
Primer impuls per posar en marxa el projecte Ribagorça Romàntica
El subsecretari del Ministeri d'Agricultura (MAPA), Santiago Menéndez de Luarca, i el president de l'Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica, Joan Perelada, han signat avui a Madrid un Conveni de Col·laboració per a la posada en marxa del projecte pilot Ribagorça Romànica. Els eixos d'actuació se centraran en el patrimoni artístic, l'activitat agrària i els paratges naturals. Es durà a terme en una zona rural alpina que inclou els municipis limítrofs de les comarques de Ribagorça a Aragó i de l'Alta Ribagorça a Catalunya.

L'objecte del conveni és mantenir i generar noves activitats econòmiques basades en la utilització sostenible dels atractius culturals i naturals de la zona, impulsant la creació de llocs de treball. També preveu frenar la desaparició d'explotacions agrícoles i ramaderes millorant les seves condicions laborals, afavorint el relleu generacional i potenciant la diversificació cap a activitats agroalimentàries, de turisme rural i del sector serveis.

Així mateix, el conveni pretén introduir paràmetres de qualitat ambiental i prevenir el deteriorament del patrimoni natural i de la biodiversitat, o facilitant la seva recuperació, mitjançant l'ordenació integral de l'ús del territori per a diferents activitats, la millora de la planificació i de la gestió dels recursos naturals.

El conveni busca afavorir una ordenació territorial i un urbanisme adaptat a les seves condicions específiques, que atengui la conservació i rehabilitació del patrimoni construït, persegueixi un desenvolupament sostenible i respecti el medi ambient.

La seva posada en marxa, suposa iniciar el model de desenvolupament sostenible que contempla la recentment aprovada Llei de Desenvolupament Sostenible en el Medi Rural. D'aquesta forma, es generen experiències de planificació i execució que han de ser de gran utilitat en el futur desenvolupament de la Llei, segons el Ministeri.

El MAPA es compromet mitjançant aquest Conveni a participar en l'elaboració del programa d'activitats i finançar el projecte, amb els recursos previstos en els Pressupostos de l'Estat per a 2008, per import de cinc milions d'euros. També el MAPA participarà en la Comissió de seguiment prevista, que es constitueix com a element de planificació, seguiment i avaluació.

Publicat 29/02/2008 - 14:31h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS