Divendres, 29 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Dositeu

Tal dia com avui:

1940 - La pel·lícula "Allò que el vent s'endugué" guanya vuit premis Òscar de Hollywood

Per reflexionar:

No feu que la vostra felicitat depengui dels altres. - Françoise d'Aubigne Maintenon

Cala Trons
Un dels millors trams del camí de ronda de Lloret de Mar el trobem entre el castell, al final del passeig marítim, i Cala Trons, a l'urbanització de la Montgoda
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Lloret de Mar
Els camins de ronda del sud de la Costa Brava
Lloret de Mar (la Selva) és conegut per ser un dels municipis més turístics de la Costa Brava. I això, és clar, vol dir molta gent. Però, si volem, i fins i tot a l'estiu, podem fugir de la massificació que es viu en aquest municipi del sud de la Costa Brava i fer una passejada tranquil·la al costat del mar. Si decidim fer aquesta ruta a la primavera, la tardor o, fins i tot, en un dia assolellat d'hivern, encara podrem gaudir millor de la calma que ens transmet el soroll del mar i les gavines.
L'inconvenient d'aquest tram del camí de ronda és que no es pot fer d'una tirada, sinó que l'haurem de fer per parts. L'ideal seria poder anar de Lloret a Blanes seguint la línia del mar però la construcció urbanística no ens ho permet. El sender que anava de la platja de Fenals a Santa Cristina, passant per la Boadella, s'ha perdut en els últims anys i, on abans hi havia un camí de sorra, per on s'hi podia caminar sota l'ombra dels arbres, ara hi ha una avinguda. En altres trams els carrers de les urbanitzacions també fan perdre l'encant del típic camí de ronda de la Costa Brava. Per això, el millor serà quedar-nos amb els trams realment interessants.


El primer que podem fer, i un dels més llargs, bonics i solitaris, és el tram que uneix Cala Trons, a l'urbanització de la Montgoda, al costat de Cala Canyelles, amb el passeig marítim de Lloret de Mar. Arribarem fins a la petita cala rocosa des de l'extrem dret del passeig de la vila, on prendrem el camí empedrat que comença just a la porta d'entrada al castell. Fins arribar a Cala Trons tenim una agradable passejada de tres quarts d'hora, si ens ho prenem amb molta calma.


Dona MarineraEl segon tram del camí de ronda comença a l'altre extrem del passeig, on s'aixeca el monument a la Dona Marinera, un bon mirador de tota la badia de Lloret. El camí, arran de mar, ens porta en un quart d'hora fins a Cala Banys, on trobem un bar ple d'encant, on si volem podrem seure en unes taules a l'aire lliure i amb el mar als nostres peus.


De Fenals a Blanes, el tram més urbanitzat
El tercer tram del camí de ronda és el que més perjudicat ha quedat per les obres urbanístiques dels últims anys. Ja quasi no queda rastre de l'antic camí de sorra que abans unia la platja de Fenals amb la cala de Santa Cristina. Si volem evitar carrers i cotxes, la ruta ens queda reduïda ara a fer una passejada pel passeig de Fenals i seguir un corriol que puja, més o menys a meitat del passeig, per mig d'un petit reducte d'arbres que s'han conservat a la façana marítima. Anirem a parar al costat dels jardins renaixentistes de Santa Clotilde, que podem visitar.


El GR-92 segueix per una gran avinguda fins a Cala Boadella i la cala de Santa Cristina, que val la pena de veure. Si volem, podem estalviar-nos fer aquesta llarga pujada a peu, que no presenta cap encant perquè passa per carretera, i acostar-nos en cotxe fins a Santa Cristina, l'única platja de sorra fina d'aquesta part de la Costa Brava. Des d'aquí podem continuar, també per carretera secundària, fins a Cala Francesc, que ja pertany a Blanes.


Com veieu, el sender entre Lloret i Blanes, més que camí de ronda, és una successió de petits trams que ens permeten gaudir dels racons més tranquils d'aquesta part de la Costa Brava tan massificada a l'estiu.

rutes per catalunya

Publicat 29/02/2008 - 06:00h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS