Internacional Cultura Societat Politica Tecnologia Medi ambient
logo
Connectats: 242
Raconaires: 83
Anònims: 159

14688 raconaires
Barra temes
Barra de temes
 
peu_caixa

Fòrums - Política

avatar
Que paguin els rics! Reforma fiscal i repartiment de la riquesa.
  per Joaquim_bcn Dilluns, 3 de març de 2008 a les 13:11
 Hem començat l’any amb brutals increments en els preus dels aliments –com el pa– i els serveis bàsics, sense que s’hagin compensat amb pujades significatives dels salaris. Entre 2001 i 2005, les 30 primeres multinacionals espanyoles han acumulat un benefici empresarial de més de 100.000 milions d’euros, amb una taxa anual de beneficis entorn del 15%.

El salari mitjà real dels treballadors va perdre el 4% del seu poder adquisitiu en la dècada que va des del 1995 al 2005. Això es tradueix en una situació sagnant en què 316.000 famílies viuen en la severa pobresa. Mesures:

- Increment dels tipus impositius d’impostos directes progressius (Impost sobre la Renda) en els trams superiors.

- Equiparació dels impostos sobre el capital mobiliari (sobre dividends) a l’impost de societats.

- Establiment d’un nou impost finalista sobre la massa dels beneficis, que obligaria a l’empresa a destinar-la a innovació tecnològica i renovació sostenible medioambiental del teixit productiu. Un percentatge seria per a l’autoinversió i un altre per a inversions públiques en infrastructures bàsiques (inversió en parcs d’energies alternatives i tecnologies sostenibles per a l’economia i la societat).

- Instauració d’un impost sobre les grans fortunes i successions que gravaria les successions a partir d’una certa xifra amb un 50%, i el patrimoni, per trams: un, només declaratiu a l’efecte de càlcul censal (petita propietat); un mitjà, per a patrimonis de classe mitjana; i un més elevat, per a la gran burgesia.

- Reducció substancial de l’IVA, especialment per a béns de primera necessitat, en un nivell inferior al vigent, que permeti rebaixar la pujada dels preus dels productes bàsics.

-Increment salarial per damunt de la inflació i de la productivitat que compensi les pèrdues contínues de poder adquisitiu i un Salari Mínim Interprofessional de 1200 euros que ens equipari als països europeus del nostre entorn.

Aquesta és una part del programa que proposa el col·lectiu Revolta Global, programa que consideren que conté els punts mínims que hauria de proposar una esquerra anticapitalista per a aquesta legislatura. I, la veritat, considero que són mesures molt encertades, realment d'esquerra anticapitalista però que no cauen en el maximalisme ni la utopia.


Breu Programa Complet



Editat al dia 3 de març de 2008 a les 13:17
Llindar: de 8 missatges
Mode:
fluxe
avatar
  per Joaquim_bcnel 3 de març de 2008 a les 13:18
MESURES PEL TREBALL:

- Reducció per llei de la jornada de treball a 35 hores setmanals sense reducció salarial. Treballar menys per treballar tots i totes.

- Supressió de la Llei d’autònoms que està sent utilitzada per convertir els assalariats en falsos autònoms, afavorint l’acomiadament lliure i pressionant sobre vacances, horaris i malalties.

- Augment de les prestacions a la desocupació per mitjà d’un increment del pressupost públic i dels impostos directes a les empreses.

- Reforma de l’Estatut dels Treballadors pel que fa als acomiadaments improcedents perquè sigui el o la treballadora qui triï entre indemnització i readmissió.

- Prohibir per llei els acomiadaments i les deslocalitzacions en empreses amb beneficis.

- Revisió semestral automàtica en funció dels augments de la inflació. És a dir: instauració d’una escala mòbil de salaris.

 
pixelfluxe
avatar
  per ALXel 3 de març de 2008 a les 13:20
sis mesures cap a la misèria.
 
pixelpixelfluxe
avatar
  per gonzoel 3 de març de 2008 a les 13:23
o prenem mesures o els joves si que estem comdemnats a la misèria. No crec que mons pares és puguin permetres el luxe de mantenir-me tota la vida.

Els rics no paren de guanyar diners i jo no sóc capaç de pagar un pis d'estudiants, mantenir-me, estudiar i militar.

La teva cadira d'ordinar és còmode?
 
pixelpixelpixelfluxe
avatar
  per ALXel 3 de març de 2008 a les 13:29
El cor és una cosa i el cervell una altra. A tu et pot semblar que "cal fer" alguna cosa però el que els economistes et diran es que això que es proposa, és una barbaritat.

Estudieu una mica d'economia cony!

La meva cadira d'ordinador és molt còmode. Moltissim. La que m'he guanyat sense ajuda dels meus pares, emigrant i guanyant-me el pa per mi matéix.

Emigrant a una societat a on amb esforç un ho pot arribar a ser tot i a on molts rics són estrangers. I oh, mira! dona la quasualitat que aquesta societat que et dic, en sap una mica d'economia i no plantegen animalades com aquestes...
 
pixelpixelfluxe
  per Leticia Guillotel 3 de març de 2008 a les 13:25
Reduir la jornada laboral per a donar llocs a majors llocs de treball porta a la misèria? O porta a a misèria evitar l'atur que creen les deslocalitzacions?

Per cert, hui en dia hi ha milers de milions de persones a la misèria. Només s'ha de donar una ullada a Europa de l'Est, el Sudest Asiàtic o el continent africà. Tenia el senyor Hayek cap solució al respecte? (no és pregunta retòrica)
 
pixelpixelpixelfluxe
avatar
  per ALXel 3 de març de 2008 a les 13:33
-La jornada de 35 s'ha mostrat l'enganyifa del segle. I si has seguit la seva aplicació a França, sabràs que és així. Quan una cosa falla, no ens entestem a mirar la teoria i dir "però si està bé!". Si falla, és que està malament.

-Justament des que les institucions finançeres mundials han començat a utilitzar el sentit comú en economia enlloc de rancietats ideològiques, que la pobresa al món s'està reduïnt a marxes forçades. Però molt eh! Vés a veure com viuen els sud-coreans i com estaven fot 50 anys.
 
pixelpixelpixelpixelfluxe
  per Leticia Guillotel 3 de març de 2008 a les 13:35
Corea del Sud és un cas entre centenars.

Si s'està reduint la pobresa, perque estos darrers anys està emigrant tanta gent d'Amèrica Llatina, Àfrica, India o Xina cap ací?

 
fluxe
avatar
  per torracollonsel 3 de març de 2008 a les 13:29
Em permets que em foti un tip de riure?

Precisament ara que estem en campanya electoral es més adient que mai.

Com financien els partit polítics les seves mil.lionàries campanyes electorals? Doncs, amb crèdits bancaris i segurament aportacions d'altres macro-empreses. Però, es clar, amb pacte de torna amb interessos monstruosos, però a obtenir de l'Estat o del àmbit econòmic-comercial de l'Empresa financera, a base d'avantatges comercials, prebendes, licitacions partidistes, decrets afavoridors, etc.. Ni interessos sobre el capital, i en els càssos de partits importants d'influència governamental, ni tant sols retorn del capital del préstec; hi ha altres maneres de recuperar el capital

I això pàssa, mani qui mani i governi qui governi, siguin de dretes pures o d'esquerres teòriques. I no hi ha solució; en realitat, qui governa son els grans capitals; per tant, no et preocupis que mai l'Estat legislarà de manera que es reparteixi la riquesa ni es gravi màssa fort els grans capitals, ans al contrari.

I no cal analitzar el nostre païs, només s'ha de donar una ullada a les repúbliques ex-soviètiques o als països sudamericans i ho veurem clarament; no cal criticar als ianquis.

 

respondre   
Pàgines:
peu_caixa
 
peu_caixa
 


[Ajuda
peu_caixa
 





















Vols anunciar-te a
Racó Català?
caixa_petita
 
caixa_petita
 
Març - 2008
DL DT DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
         Música
         Cultura
         Política
         Altres
         Més d'un acte
peu_caixa
 
Què n'opines de la independència de Kosovo?
caixa_petita
 
Publicitat
Publicitat
Publicitat
peu_caixa
 
Març
DL DT DC DJ DV DS DG
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
peu_caixa
 
peu_caixa

Els comentaris i opinions de cada usuari són propietat d'ell mateix, i Racó Català no se'n fa responsable.
Les opinions del Racó Català les expressen els seus redactors a la portada - Avís legal - email
Sindicació XML

Logo Raco petit
© 1999-2006 El Racó Català
A Internet des del 04-03-1999
v5.52 estrenada el 13-04-2006
Logo Creative Commons
AGRAÏMENTS
Avellana Digital
Llibres cat
firefox