Divendres, 7 de març de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Santa Felicitat, Santa Perpètua

Tal dia com avui:

1793 - França declara la guerra a Espanya.

Per reflexionar:

Allò que s'obté amb violència, només es pot mantenir amb violència. - Mahatma Gandhi

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Milers de persones assisteixen a l'enterrament dels vuit morts
Hamàs ni confirma ni desmenteix ser responsable de l'atemptat a l'escola religiosa
El portaveu polític de Hamàs a la franja de Gaza, Mushir al Masri, no ha confirmat ni desmentit que el seu grup hagi estat responsable de l'atemptat d'ahir en una escola religiosa a Jerusalem, en el qual van morir vuit estudiants. Militants de Hamàs havien reivindicat avui l'atemptat a través dels sistemes de megafonia de les mesquites després de les oracions del migdia de divendres sant musulmà. Al Masri, però, ha declarat que "aquest assumpte està relacionat amb les Brigades del Kasam (braç armat de Hamàs)", els quals han negat, a través del seu portaveu Abu Obeida, haver-se atribuït "fins al moment" l'atemptat. Malgrat tot, Obeida ha obert una porta a fer-se'n responsable en afirmar que "si decidim assumir l'autoria, emetrem un comunicat detallat".

Malgrat tot, militants del moviment islàmic de Hamàs s'han atribuït avui a Gaza l'atemptat que dijous va costar la vida a vuit estudiants d'una escola talmúdica de Jerusalem. La reivindicació ha estat realitzada per membres de Hamàs a través dels sistemes de megafonia de les mesquites després de l'oració del migdia del divendres, dia sagrat musulmà. Els milicians, que no s'han identificat, han afirmat que l'atemptat es va produir "en resposta" a l'operació militar que l'Exèrcit israelià va dur a terme el passat cap de setmana a Gaza i que va segar la vida de 125 palestins, la meitat d'ells civils.

Segons la policia israeliana, l'autor de l'atemptat va ser un resident de la part àrab de Jerusalem que havia treballat de xofer a l'escola talmúdica i que amb una arma automàtica va obrir foc contra les víctimes, d'entre 16 i 26 anys, abans de ser abatut. Identificat com a Alaa Abu Dheim, de vint anys, l'autor de l'atac vivia a Jabel Mukaber, un barri de Jerusalem on els seus familiars van organitzar aquest matí una cerimònia de duel en una botiga en la qual es van col•locar banderes de Hamàs.

Enterrament multitudinari
Milers de persones han assistit avui als enterraments dels vuit estudiants morts en l'atemptat de Jerusalem, on el Govern israelià ha reforçat la seguretat però s'ha abstingut de donar una resposta política. Les inhumacions han tingut lloc a diversos cementiris de la ciutat, que es va veure recorreguda per seguicis fúnebres que van partir del seminari Merkaz Harav, centre religiós de Jerusalem.

Publicat 07/03/2008 - 16:43h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS