04 març, 2008

Ara és hora d'anar a votar amb il.lusió (pels somnis de l'esquerra)

La "niña de Rajoy" s'ha quedat òrfena. El seu pare s'ha quedat a l'oposició 4 anys més. Als sondejos dels darrers dies (que han donat entre 4 i 6,5 punts d'avantatge als socialistes) s'ha afegit la derrota en el cara a cara amb Zapatero. Sobre el cara a cara només puc dir que em va semblar una presa de pèl, una repetició del debat de dilluns passat. Poques propostes de futur, algunes mentides de ZP i Rajoy sobre el canvi climàtic i un protagonisme de la guerra de l'Iraq que va acabar per enfonsar Rajoy. Ara és hora, doncs, d'anar a votar amb il.lusió pels somnis de l'esquerra.

Amb aquest escenari, l'apel.lació al vot de la por, que ha estat eix vertebrador de la campanya del PSOE, no serveix. Queda clar que el PP de Rajoy estarà quatre anys més a l’oposició i per aquest motiu ara podem anar a votar sense por. Per tant, des d'aquest bloc -com he fet aquest matí a Molins de Rei i aquesta tarda ho faré a Terrassa-, vull fer una crida a la gent d’esquerres, catalanista i ecologista perquè aquest diumenge vagi a votar amb il.lusió i que ho faci per ICV-EUiA. Som la garantia que el futur govern de Zapatero faci polítiques d'esquerres. Som la garantia perquè hi hagi un gir cap a l'esquerra.

Sobre el debat d'ahir dilluns lamento que cap dels dos candidats parlés dels treballadors. Ni ho va fer Rajoy (que fa uns dies va presentar el PP com el partit dels currantes) ni tampoc Zapatero. Tampoc van parlar de sinistralitat laboral, ni de la temporalitat que pateixen els treballadors, especialment els joves. Els joves tampoc van existir per cap dels dos.

El d’ahir a la nit va ser un partit tediós on no van funcionar la banda esquerra, semblava el Barça últimament, sense banda esquerra. Tant Zapatero com Rajoy van jugar al centre i a la banda dreta i això vol dir que avui a banda esquerra és d’ICV-EUiA, la representem nosaltres perquè només ICV-EUiA juga avui dia per la banda esquerra.

Aquest matí he parlat de les cinc prioritats que posarem per aconseguir una majoria d'esquerres al Congrés. Vol ser el full de ruta per anar a negociar a Madrid: un pla pels drets socials i la lluita contra les desigualtats, desenvolupament de l’Estatut d’Autonomia i impulsar una reforma federal de l’Estat, millorar els salaris, garantir el dret d’habitatge, impulsar una estratègia contra el canvi climàtic i garantir nous drets i llibertats dins un Estat laic.

La negror de Rouco Varela
Una pèssima notícia: l'elecció avui de Rouco Varela com a president de la Conferència Episcopal Espanyola. Una pèssima notícia per a la societat, per als cristians de base i per a les llibertats en general. Aquesta és la jerarquia més allunyada de l’Evangeli, la més carca, la més salvatge que es vol ficar en la vida de la gent. Per això, exigirem al pròxim govern de Zapatero que denunciï els acords amb la Santa Seu”.

5 comentarios:

Marchelo ha dit...

Apreciat Joan,

En primer lloc felicitar-te per la teva intervenció en el debat de divendres passat, les teves propostes em van semblar molt interessants.

Dit això, comentar-te amb el degut respecte que no és del tot cert que el ZP no parlés de sinistralitat laboral, ja que en més d'una ocasió ho va fer, comentant que un dels objectius del seu Govern, en el cas de ésser escollit, seria augmentar la seguretat dels treballadors. També va parlar de la temporalitat dels treballadors, fent especial menció a la que pateixen els joves, i proposant l'objectiu d'arribar a una temporalitat del 10%, si no recordo malament. És cert,van ser simple pincellades sense importància en el debat, però no podem obviar que el Govern del ZP ha intentat combatre la temporalitat amb la reforma laboral a través de la conversió extraordinària de contractes i el foment de la contractació indefinida.

Finalment, comentar que lamento el fenòmen de l'anomenat vot útil. Si tingués la certesa absoluta de que el PP no guanyarà les eleccions, el més probable és que us votés el 9M. Però només pensar en el retrocés que patiriem a nivell social i cultural de governar el Rajoy se'm posa la "gallina de piel". Espero, això sí, que obtingueu el millor dels resultats el proper diumenge, ja que coincideixo amb tu en que les vostres polítiques d'esquerres, ecologistes i catalanistes, són molt necessàries. Són les contradiccions del joc democràtic!

Molta sort diumenge

Anònim ha dit...

Bon dia,
Tot i que no el votaré (votaré el PSOE per contrarestar el PP... no poden tornar al poder) crec que vosté es l'unic politic juntament amb el Sr. Zapatero que transmeten puresa en els seus arguments.
Desitjaría que el seu partit obtingués un gran resultat.
Gràcies.
Un ciutadà d'esquerres.

joan herrera ha dit...

Bloggaires,

Si una cosa està clara a aquestes alçades de la pel·lícula és que el PP no guanya. Potser alguns que acaben votant a ZP s'acaben empenedint d'haver-lo deixat en el límit de la majoria absoluta, permetent-li fer el que li plagui en rodalies, en els drets de les dones, o tants i tants aspectes. No estem com a principi de campanya, sota el risc que el PP arribi, sinó que en Zapatero tingui un xec en blanc.

No acabi passant que aquests ciutadans benintencionats acaben consolidant la part més conservadora del PSOE, o fent ministre a en Duran i Lleida.

Núria ha dit...

No puc entendre a la gent que manifesta que votarà PSC (és a dir PSOE), per por a la possibilitat que pugui guanyar el PP. Ho repeteixo, no ho puc entendre!!! No pots fer res a la vida per por, si ho fas així assumeixes un risc enorme per no aconseguir mai allò que desitjes! A mi m'han ensenyat que s'ha de votar pensant en allò que creus! Que la por no us faci canviar el vot!!!
Joan, ets el millor candidat. Ho has demostrat i així ha de continuar essent!

Albita Emptystreets ha dit...

Totalment d'acord amb la Núria. Hola a tothom! He de reconèixer que fa quatre anys vaig fer servir el vot útil, però aquest any res de res.
Sí que és veritat que hem d'evitar que el PP torni al poder, però no podem deixar els nostres principis. Sempre he pensat que no és bo que hi hagi una sola persona al poder, s'ha de negociar, s'ha de parlar. Mentre més siguem, molt millor.
Per cert, suposo que ja ho haureu llegit, però per si de cas, aquí poso un enllaç d'una notícia que vaig trobar per casualitat a 'El País'. Tenint en compte que demà és el dia de la dona, té nassos...
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/asociacion/Opus/Dei/Granada/da/cursos/ser/mujer/elpepusoc/20080305elpepusoc_9/Tes
Si cliqueu a la 'web oficial del curs' us en riureu una estoneta.