Divendres, 28 de març de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Santa Gundelina, Santa Palmira

Tal dia com avui:

1999 - Sèrbia inicia una gran operació de neteja ètnica contra els albanesos de Kosovo.

Per reflexionar:

Moltes vegades m'he penedit d'haver parlat. D'haver callat, mai. - Jenòcrates de Calcedònia

Andorra acull un congrés mundial del turisme de neu i muntanya.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Les estacions d'esquí catalanes i andorranes perdran 40 dies esquiables
D'aquí a uns anys, per veure neu ens n'haurem d'anar a l'Himalaia
La indústria de la neu ja veu les orelles al llop. L'escalfament global repercutirà directament en un negoci pròsper fins ara, però que ja es planteja altres destinacions molt més llunyanes per poder sobreviure. L'Índia, molt oportuna, ha començat a promocionar les muntanyes de l'Himalaia, a 4.000 m d'alçada. Per als afeccionats a l'esport blanc, el costum de fer una escapadeta a les estacions catalanes i andorranes per Setmana Santa o Nadal serà en poques dècades un record del passat.
Quan l'escalfament truca a la porta, la neu surt per la finestra. La superfície nevada a Europa serà d'aquí a uns anys molt diferent a la que coneixem ara, alerten els experts, una realitat que a més d'alterar el nostre paisatge tradicional repercutirà directament en la indústria de l'esport blanc. "Anem cap a l'hospital", augurava taxatiu el secretari general de l'Organització Mundial del Turisme (OMT), Francesco Frangialli, en la inauguració del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya que se celebra aquests dies a Andorra.

Andorra s'haurà d'oblidar del seu antic eslògan. D'aquí al 2050, d'escapada al país de la neu, res de res. Tots els complexos per sota dels 2.000 m, la majoria del Pirineu esquiable a Catalunya i Andorra, reduiran fins a 40 dies de neu la seva temporada esquiable si la temperatura augmenta 1,8 ºC com és previsible. I per sota dels 100 dies esquiables la viabilitat econòmica de les estacions és més que dubtable, segons els expert. Amb un escalfament superior, es veurien obligades a tancar totes les estacions dels Alps germànics i dos terços de les estacions franceses. Conclusió: a l'Himalaia ja s'estan fregant les mans pensant en el potencial negoci de l'esquí i apostant per atreure clients xinesos i europeus.

Els experts també han augurat que d'aquí a 30 anys els canons de neu seran ineficaços, perquè serà impossible posar-los en marxa si la temperatura augmenta. Andorra, país amfitrió de la trobada, ja fa temps que ha començat a diversificar la seva oferta turística en previsió del desgavell turístic que se'ns apropa.
Publicat 28/03/2008 - 12:14h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Tajante=taxant? Germanos=germans? Se avecina= s'aveïna? Quin català tan "dubtable"! A La Malla escriviu notícies o simplement les poseu al traductor automàtic?
Anònim - 28/03/2008 16:01
Comentari
Ja fa uns quants anys que no puc anar a Arànser a esquiar de fons perquè no hi ha neu...
estrac - 28/03/2008 14:20
Comentari
Hablar cuesta poco, yo digo que las lluvias son secuenciales y que dentro de 4 o 5 años vamos a tener mas lluvia de lo que podamos necesitar, es más vendrán acompañadas de inundaciones y catastrofe...Continua
usar los medios - 28/03/2008 13:08
3 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS