Divendres, 28 de març de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Santa Gundelina, Santa Palmira

Tal dia com avui:

1999 - Sèrbia inicia una gran operació de neteja ètnica contra els albanesos de Kosovo.

Per reflexionar:

Moltes vegades m'he penedit d'haver parlat. D'haver callat, mai. - Jenòcrates de Calcedònia

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El conseller proposa una reunió bilateral entre Montilla i Mas per consensuar solucions
Baltasar qualifica la sequera d'"emergència nacional"
El conseller de Medi Ambient ha qualificat d'"emergència nacional" l'actual situació de sequera i ha proposat celebrar una reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el líder de CiU, Artur Mas, per acordar solucions de país. Baltasar ha fet aquestes declaracions en una entrevista aquest matí a TV3, on ha tornat a criticar els convergents per voler treure profit polític en un conflicte interterritorial com la sequera.
Baltasar ha remarcat que el que no ha d'haver-hi en aquests moments és "una guerra per l'aigua, sinó una guerra contra l'aigua". Per això creu que una reunió entre Montilla i Mas ajudaria a acostar posicions i consensuar solucions.

El conseller també ha respost a les crítiques dels regants i les institucions de Lleida per l'extracció d'aigua del Segre, excusant-se per no haver explicat "prou bé" el projecte. També ha rebutjat que es compari aquesta mesura provisional amb el transvasament de l'Ebre que preveia el Pla Hidrològic Nacional del Govern del PP.

Entre els més crítics està el sindicat Unió de Pagesos, que ha anunciat "mobilitzacions imminents" per protestar contra aquesta captació d'aigua que arribaria a Barcelona a través d'una canonada sota el túnel del Cadí. Els agricultors han posat com a dat límit per iniciar les protestes el proper 1 d'abril, dia en què mantindran una reunió amb el president Montilla.

La Federació de Regants i Usuaris de la Conca de l'Ebre s'ha queixat que els cultius es troben molt afectats per la sequera, fins a l'extrem "de tenir que prorratejar l'aigua sense poder garantir la viabilitat de les collites, molt particularment al Delta de l'Ebre", zona on tampoc es prodrà garantir el cabal ecològic del riu.

Baltasar ha defensat el projecte perquè la quantitat d'aigua extreta al Segre serà "irrisòria" comparada amb el que significaria un transvasament de l'Ebre. Així, durant els set mesos que durarà el transvasament provisional només s'extrauran entre 22 a 24 hectòmetres cúbics.

El president de la Generalitat, per la seva part, ha declarat que "haurem de treure aigua d'on n'hi hagi, sense treure-la a ningú". Montilla ha afirmat que la solució estructural són les dessalinitzadores i que "tan debò, no sigui necessari captar aigua del Segre ni portar aigua amb vaixells".

Publicat 28/03/2008 - 13:36h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Baltasar, ets l'inutil més gran del mon politic, no tens ni idea de res. Plega s.v.p.
pac - 28/03/2008 15:59
Comentari
La nostra estimada Barcelona ens instal·la meravelloses presons, abocadors, centrals tèrmiques i línies d'alta tensió i a canvi només ens demana una miqueta d'aigua. Desagraïts!
Anònim - 28/03/2008 14:10
2 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS