Divendres, 28 de març de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Santa Gundelina, Santa Palmira

Tal dia com avui:

1999 - Sèrbia inicia una gran operació de neteja ètnica contra els albanesos de Kosovo.

Per reflexionar:

Moltes vegades m'he penedit d'haver parlat. D'haver callat, mai. - Jenòcrates de Calcedònia

Mozzarella italiana
El ministre d'Agricultura italià, Paolo De Castro, demostra a tothom que es pot menjar mozzarella italiana sense perill.
 
Notícies relacionades
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Itàlia
La Comissió Europea manté la seva idea d'embargar el formatge
Itàlia assegura que es pot menjar mozzarella sense perill

El consum de la mozzarella italiana no és perjudicial per a la salut. Amb aquesta forma tan ambiguaa el govern d'Itàlia ha donat resposta a l'ultimàtum fet per la Comissió Europea, que amenaçava de bloquejar la mozzarella italiana si Itàlia no donava aquesta mateixa tarda un informe concret sobre els efectes d'aquest producte en la salut. El ministre d'Agricultura italià, Paolo de Castro, ha restat importància a la crisi de pànic generada arran dels nivells de dioxines detectats a a un de cada cinc fabricants italians de mozzarella amb llet de búfala menjant, davant de la premsa, aquest producte amb tota tranquil·litat. Itàlia ha assegurat que la mozzarella contaminada està immobilitzada i no ha sortit del país. Aquestes explicacions, però, no han estat suficients per a la Comissió Europea, que manté en peu la seva voluntat d'embargar la mozzarella italiana per evitar córrer cap risc.

Tot i que els anàlisis fets sí han detectat nivells més alts de dioxines dels permesos, Itàlia, en un intent de tranquil·litzar la societat, ha restat importància a la intoxicació. Segons el Govern d'Itàlia, les proves han detectat un "número limitat" de casos, 83 granges làcties, a les quals se'ls ha requisat la seva producció i han estat segellades mentre es realitzen proves per aclarir la procedència de la llet contaminada.

Tot i així, un grup de consumidors han demanat als italians que no mengin formatge fins conèixer el resultat final de les proves i es publiqui la llista dels noms dels productes implicats. De la seva banda, autoritats sanitàries han dit que la presència de dioxines podria estar vinculada amb la crisi de les escombraries que va tenir lloc a principi d'aquest any a Nàpols i a la regió de la Campanya, gran productora de mozzarella. Amb l'acumulació de brossa als contenidors, molta gent va cremar les escombraries al carrer mateix per desfer-se de la brossa i també ho van fer moltes indústries. Segons sembla, el fum de les fogueres contindrien les dioxines que després s'haurien traspassat a la llet amb què es fa el formatge.
Publicat 27/03/2008 - 20:13h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Les Dioxines segons la IARC són cancerígenes per a l'home.
anònim - 28/03/2008 13:08
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS