Inici
ja a la venta
Image
Image

 

Col·laboradors

logo estrella damm

logo clave
Ja a la venda el CD

Ja a la venda el CD

 Image
  - La Fundació Autor edita un disc on participen
    Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute,
    Pablo Milanés, hucho Valdés i Caco Senante, entre d'altres
 -  L'àlbum inclou intèrprets de Cuba, Espanya, Perú,
    Veneçuela, Argentina i Uruguay

Noel Nicola (L'Havana, 1946-2005) és considerat el músic fundador de la Nueva Trova Cubana des que el 1968 va oferir el seu primer recital al costat de Silvio Rodríguez i Pablo Milanés a la Casa de les Amèriques de l'Havana.

Posteriorment, va pertànyer al Grup d'Experimentació Sonora de l'Institut Cubà d'Art i Indústria Cinematogràfic (ICAIC), també amb Silvio Rodríguez i Pablo Milanés, així com amb Leoginaldo Pimentel, Leonardo Acosta, Eduardo Ramos, Jorge Berroa i Emiliano Salvador.

 
Sample Image

El catàleg de Nicola, que va començar a compondre quan tenia tan sols 13 anys, recull més de 350 títols. Malgrat això, la seva obra no ha estat prou coneguda pel gran públic. Per això, la Factoria Autor, de la Fundació Autor de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), sota el segell Barnasants, distribuirà pròximament el disc 37 canciones de Noel Nicola, en el qual un ampli grup de músics de Cuba, Espanya, Perú, Veneçuela, Argentina i Uruguai reten tribut al desaparegut trobador interpretant els seus temes.

Chucho Valdés, Pablo Milanés, Tania Libertad, Luis Eduardo Aute, Caco Senante, Amaury Pérez, José María Vitier, Leo Brouwer, Javier Bergia, Ismael Serrano, Polito Ibáñez, Vicente Feliu, Omara Portuondo o Silvio Rodríguez, entre d’altres, interpreten peces com Trovador sin suerte, Amante así como soy, Un beso más y ya, Laura, milonga y lejanía, Cuando salgas luna llena, Tres estaciones, Pasión y prejucio, Reza el cartel, Yo no te escogí o Pinta, píntame el amor en un doble CD.

 
Afecte i respecte per la seva figura

Tots els que han format part del projecte ho han fet per l'afecte i el respecte que confessen a Nicola. Com afirma el periodista i escriptor Germán Piniella, “aquest àlbum està fet d'amor. No només perquè les cançons estan fetes d’aquesta substància, tot i que algú pugui creure equivocadament que el tema d'algunes és aliè a l'amor, sinó perquè tots els que hi han participat ho han fet per amor a Noel i a la seva música, per amor a qui tant d’amor va lliurar”.

 
Una iniciativa de Silvio Rodríguez

Va ser precisament Silvio Rodríguez qui va tenir la idea de fer aquest disc -com explica Germán Piniella – “quan va saber de la malaltia de Noel, com tots els qui li érem propers, va tenir la certesa que el perdíem, Silvio es va proposar aquesta mostra d'amor i amistat cap a Noel, i en va fer còmplice al Segell Autor, de la Societat General d'Autors i Editors, per reunir aquestes 37 cançons”.

Piniella, que s'ocupa del comentari del disc, subratlla que “aquest àlbum és també una mostra de justícia, perquè com el propi Silvio va dir en les seves paraules de comiat al trobador, Noel va ser un fonamental desconegut, una rica substància per revelar, que una vegada es va autonomenar trobador sense sort”.

 
Presentació el 17 de setembre a L'Havana

37 canciones de Noel Nicola es presentarà dilluns que ve, 17 de setembre, a L'Havana amb el cantautor Silvio Rodríguez com a mestre de cerimònies. El músic, que s'ha bolcat des del primer moment en el projecte, donarà a conèixer tots els detalles relatius a aquesta interessant iniciativa.

 
El primer disc d'un nou segell: Barnasants-Cançó d'Autor

Barnasants, que se celebra a Barcelona des de fa més de 12 anys, es distingeix per ser el festival d'autor més important i consolidat del nostre país. Aquest fet ha propiciat un acord entre el Segell Autor, de la Fundació Autor de la SGAE, i el festival, per a crear el segell discogràfic Barnasants-Cançó d'Autor. Així, algunes de les obres dels artistes que passin pel festival independent seran editades per aquesta nova marca i comercialitzades pel segell Autor. També es donarà cabuda a aquelles propostes conjuntes que siguin d'interès mutu per estar plenament emmarcades en la filosofia que defensa Barnasants, com és el cas d’aquest treball sobre Noel Nicola, que ha estat triat per a iniciar aquesta nova iniciativa discogràfica.

 

 

 

Barcelona, 13 de setembre de 2007
 

 
< Anterior   Següent >

Donen suport

COMRadio - iCat fm - enderrock - Butxaca - TR3SC - TV3       

Col·laboren

L'AUDITORI:MODERNA - SALA LUZ DE GAS - HARLEM JAZZ CLUB - COTXERES DE SANTS - LES NITS DE  L'ART - CONTRABAIX