Divendres, 4 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Laureà, Santa Berta, Santa Isabel de Portugal

Tal dia com avui:

1985 - Felipe González forma el seu segon govern, on destaquen la substitució de Boyer per Solchaga, i la de Morán per Fernández Ordóñez.

Per reflexionar:

Si bé és cert que les alegries són curtes, tampoc els nostres dolors són molt llargs. - Marquès de Vauvenargues

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Osona
Festa, mercats i fires s'hi concentren
Aquest cap de setmana continua la Festa Major de Vic
ANNA CAÑIGUERAL

A la plana de  Vic, la ciutat  que manté la capitalitat de la comarca i que porta el mateix nom, ha aconseguit aquets darrers anys convertir-se en un nucli d’atracció per aquells qui busquen activitats  culturals i populars més enllà de l’àmbit rural i folklòric.  Vic ofereix durant l’any diverses ofertes, com el Mercat de Música Viva, Vivantic,  el Mercat del Ram, o la mateixa Mostra Gastronòmica. Ara li arriba el torn a la seva Festa Major.

La festa va començar el 30 de juny però entre aquest cap de setmana i el següent, es concentren  bona part del programa d’activitats. A les 7 de la tarda de divendres 4 de juliol i a la plaça Major, actuació de la companyia “Pentina el Gat” amb l’obra “Comença la Revolució, t’hi apuntés?”.  A la mateixa hora un debat que està a l’ordre del dia “Catalunya: L’ésser d’una nació” a càrrec de mossèn Antoni M Oriol, a la Sala de la Columna. Destaquem també aquest mateix vespre a les deu, la Festa de la Cultura Popular i Tradicional, a la plaça Catedral amb l’actuació de la Cobla Ciutat de Vic, dirigida per Marcel Sabaté.  Una cobla que competeix amb la Principal de la Bisbal que actuarà l’endemà dissabte, al vespre amb un concert de Festa Major i Ball de Festa Major, a partir de dos quarts de vuit, a la plaça Major de Vic.

Diumenge casteller, un plat fort de la festa
A la mateixa plaça Major, diumenge a les 12 del migdia tindrà lloc una trobada castellera amb la participació dels Xiquets de Tarragona, Castellers de Vilafranca i el  grup local, Sagals d’Osona. Per aquesta colla, la Festa Major de Vic representa una de les diades més importants de l’entitat.

Per els més petits que prefereixin altres emocions, a la mateixa hora i al passeig de la Generalitat, activitats diverses dins el Mercat del Diumenge, i a les sis de la tarda a l’IES Callís, “Tarda d’activitats d’oci i aventura” amb inflable per menuts de 2 a 5 anys, tirolina per totes les edats, i dos campionats, un de paintball, a partir de 16 anys i l’altra d’escalades amb caixes.

Tancarà el programa de diumenge, el grup Macedònia, a les set de la tarda a la plaça Major i Cinemondo, a la plaça dels Màrtirs, a les deu de la nit, la interpretació en viu de Lisboa Central Cafè, de les bandes sonores més destacades del cinema, acompanyades de les imatges de les pel·lícules.

Una festa que tot just comença a preparar el cap de setmana
La festa s’allarga fins el cap de setmana del 13 de juliol. Dilluns, dimarts i dimecres  el protagonisme de la festa passa a l’Institut del Teatre d’Osona,  que s’encarrega de diverses activitats, entre aquestes, un taller de dansa contemporània i diverses representacions teatrals,   totes tindran lloc al patí d’aquesta institució. A destacar el teatre musical de dimecres,9 de juliol. La companyia Bambolina Teatre interpretaran “ Les dones de Sondheim i Khander”. L’endemà dijous, a les deu de la nit i a Publicat 04/07/2008 - 09:00h

 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS