Divendres, 4 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Laureà, Santa Berta, Santa Isabel de Portugal

Tal dia com avui:

1985 - Felipe González forma el seu segon govern, on destaquen la substitució de Boyer per Solchaga, i la de Morán per Fernández Ordóñez.

Per reflexionar:

Si bé és cert que les alegries són curtes, tampoc els nostres dolors són molt llargs. - Marquès de Vauvenargues

Infolocal
Una de les obres exposades al metro fins el 21 de juliol. Aquesta es pot veure a Sants Estació (L3, L5). Foto: TMB.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona
Els vestíbuls i les andanes d'onze estacions acullen obres gràfiques
El Metro es vesteix d'art amb el 'Suburbe Transformant 08'

El 'Suburbe Transformant 08' pretén consolidar-se com a referent de l'art underground de Catalunya i el seu objectiu és promocionar i difondre l'obra d'uns autors que accedeixen difícilment al circuit artístic de les galeries d'art. 'Suburbe Transformant' reivindica l'art popular, alternatiu, minoritari i se centra i especialitza en el mural. Les obres estan treballades amb diferents disciplines com ara la il·lustració, el disseny gràfic i la fotografia. El 'Suburbe Transformant' es pot veure al metro i s'inaugura aquest divendres. En total, són onze estacions del suburbà de l'Àrea Metropolitana de Barcelona les que acolliran una selecció d'obres, seleccionades entre més de 150 candidates, entre els dies 4 i 12 de juliol. Les imatges de la segona edició del Transformant 08 plantejaran una reflexió oberta sobre la ciutat, "al voltant dels eixos centre i perifèria, a dalt i a baix", explica TMB (Transports Metropolitans de Barcelona).

La segona edició artística d'art gràfic mural sota la ciutat es presentarà a les estacions de Cornellà Centre (L5), Torrassa (L1), Clot (L1,L2), Sant Coloma (L1), Universitat (L2), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4), Pep Ventura (L2), Espanya (L1, L3), Sants Estació (L3, L5), La Pau (L2) i Artigues/Sant Adrià (L2). 'Suburbe Transformant 08' és un projecte de Suburbe-Associació Cultural Octubre, basat en una idea original del col·lectiu artístic Estenent el Desastre, que va realitzar-se per primera vegada l'any 2004 a la xarxa del metro.

Mural exposat a l'estació de metro de Pep Ventura (L2). Foto: TMB

Segons informa TMB, aquest any Suburbe compta amb el recolzament de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC), l'Intitut de Cultura de Barcelona (ICUB) i diversos ajuntaments dels municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Publicat 04/07/2008 - 09:56h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS