Divendres, 4 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Laureà, Santa Berta, Santa Isabel de Portugal

Tal dia com avui:

1985 - Felipe González forma el seu segon govern, on destaquen la substitució de Boyer per Solchaga, i la de Morán per Fernández Ordóñez.

Per reflexionar:

Si bé és cert que les alegries són curtes, tampoc els nostres dolors són molt llargs. - Marquès de Vauvenargues

Els treballadors demanen al Govern que potenciï el teletreball amb incentius a les empreses, que hi hagi més guarderies als centres de treball i que l'educació sigui gratuïta fins als 6 anys.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Els treballadors demanen guarderies i horari flexible per conciliar vida laboral i familiar

Segons una enquesta realitzada entre més de 2.000 treballadors, el 34% de les empreses no ofereix cap mesura per conciliar la vida laboral i familiar. De la seva banda, només el 23% permet una reducció de jornada; el 17%, un horari flexible; el 3%, treballar des de casa i un insignificatiu 2% ofereix servei de guarderia. Amb aquestes xifres, els enquestats consideren que és molt difícil compaginar família i feina i demanen al Govern més ajudes per pagar la guarderia i incentius a les empreses que facilitin l'horari flexible i el teletreball.

El 27% dels treballadors enquestats consideren que, per conciliar vida laboral i familiar, el més important seria que la seva empresa oferís un servei de guarderia. El 23% apostaria per una política d'horari flexible i el 21% per treballar des de casa. També valoren molt positivament que es pugui reduir la jornada, o a mitja jornada o de 8 a 6 hores.

Pel que fa a les mesures adoptades pel Govern en matèria de conciliació, el 95% creu que l'ampliació del permís de paternitat fins els 15 dies no ajuda gaire. Gairebé el mateix percentatge considera que tampoc l'ajuda de 2.500 euros és cap solució, ja que només cobreix les despeses dels primers mesos de vida del nen.

Per contra, com a mesures realment efectives, els treballadors proposen la gratuïtat de l'educació fins als 6 anys, que se subvencioni el servei de guarderia a un centre privat si no hi ha possibilitats d'entrar a un públic, que s'ampliï el permís de paternitat a un mes, que s'augmentin les ajudes econòmiques a les famílies amb fills menors de 8 anys i que es donin incentius a les empreses que impulsin el treball des de casa.

Publicat 04/07/2008 - 10:07h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Tot això està molt bé, però que fan per les persones soles, treballadores amb sous de miseria, i amb avis al seu carrec??
Maria - 04/07/2008 11:04
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS