Dissabte, 5 de juliol de 2008 
Lleida

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Lleida
Des d'Amaral a Obrint Pas passant per The Hives una quarantena de grups actuen fins dissabte al Parc de les Basses de Lleida
El Senglar Rock aposta per la diversitat
JOSE SOLER (laMalla.net)

L'aposta per la diversitat musical i per l'obertura lingüística més enllà del català marquen l'onzena edició del Senglar Rock, que arrenca aquest dijous al Parc de les Basses d'Alpicat (a Lleida, Segrià). Si les primeres edicions d'aquest certamen estaven marcades per uns cartells on el fet lingüístic predominava i on puntualment s'incloïa algun artista de l'àmbit cultural català, ara ja fa alguns anys que la tendència és obrir el ventall cap a nous estils, noves músiques i grups internacionals. El hip-hop guanya pes en la programació d'enguany, que inclou alguna sorpresa com l'actuació dels aragonesos Amaral, formació a priori allunyada d'un certamen que té el seu gruix programàtic en el rock en català, amb picades d'ullet al mestissatge i a allò que es va anomenar 'rock radical basc'. Clàssics de l'escena catalana com Els Pets, Obrint Pas o Whiskyn's comparteixen cartell amb SFDK, Falsalarma, Tote King, Muchachito, La Troba Kung Fu, els suecs The Hives o els esmentats Amaral.

La presència d'un dels grups espanyols amb més èxit de venda dels darrers anys, els saragossans Amaral, és una de les grans sorpreses de l'edició d'enguany del Senglar Rock, un dels certàmens de referència dels molts que se celebren a Catalunya durant l'estiu. Ells seran els protagonistes de la primera jornada d'un festival que arrenca aquest dijous amb els concerts d'Obrint Pas, No Way Out o El Belda i el Grup Babadoc (que reversiona en clau reggae i caribenya èxits recents del rock català). A la mateixa hora que actuen Amaral (22.30h) el festival ha programat també l' actuació del grup de rock Apeiron, amb pinzellades de rock progressiu per a tots aquells assistents al Senglar que no combreguin amb els aragonesos.

L'endemà, divendres, el cartell s'amplia i la música regnarà al Parc de les Basses fins ben entrada la matinada. Serà la nit d'Els Pets, Whiskyn's i del garatge-rock dels nòrdics The Hives però abans, i des de les 13.00h, el grup de Montsó (Osca), A Cadiera Coixa portarà el folk renovat del Pirineu Central aragonès al Senglar Rock. La jornada també compta amb les actuacions de Lendakaris Muertos, hereus del punk radical basc, i la rumba-fusió dels catalans Rauxa.

Per a la darrera jornada, la de dissabte, el Senglar es reserva una programació orientada al hip-hop amb apunts de mestissatge. Actuaran Falsalarma, SFDK i Tote King, dignes representants de l'escena del vers a cop de flow que es fa a l'Estat. Arrodoniran la darrera nit les actuacions de Muchachito Bombo Inferno i La Troba Kung-Fu. Abans, a partir de les 19h, els catalans Plouen Catximbes començaran a escalfar l'ambient.

Encara es poden adquirir abonaments i entrades per assistir al festival. L'abonament per als tres dies costa 65 euros, 55 euros només per a divendres i dissabte. El preu de l'entrada diària varia segons sigui la nit que es vulgui assistir. Així, dijous el preu és de 25 euros, divendres de 30 euros i per al dissabte costa 35 euros.

03/07/2008 - 06:00h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar

Amaral
La presència d'Amaral ha estat una de les sorpreses de l'onzena edició del Senglar Rock.


  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS