Dimarts, 29 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Olaf, Santa Marta

Tal dia com avui:

1998 - Monica Lewinsky pacta revelar la seva relació sexual amb Bill Clinton a canvi d'immunitat

Per reflexionar:

Observa, escolta, calla. Jutja poc, pregunta molt. - August Graf von Platen

'La tortuga de Darwin'
'La tortuga de Darwin' obrirà la nova temporada del Teatre Romea el pròxim 3 de setembre amb Carmen Machi com a protagonista.
 
Enllaços
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
'La Tortuga de Darwin', de Juan Mayorga, obrirà temporada el pròxim 3 de setembre
Clàssics del teatre català i propostes contemporànies en la nova programació del Romea

A mesura que ens endinsem en l'estiu anem coneixent les programacions dels principals teatres catalans de cara a la nova temporada. Avui ha estat el Teatre Romea de Barcelona el que ha presentat en roda de premsa una nova temporada en la que torna a apostar pels clàssics del teatre català com Josep Maria de Sagarra, Àngel Guimerà o Victor Català (pseudònim de l'escriptora Caterina Albert) al costat de noves propostes com les revisions de la tragèdia grega de Medea o de Sonata a Kreutzer de Lev Tolstoi. Durant la presentació també s'ha anunciat l'ampliació de la companyia del Romea amb la incorporació d'Àngels Bassas, Roser Camí, Victòria Pages i Lluís Villanueva. La peça que s'estrenarà la nova temporada el pròxim 3 de setembre serà La Tortuga de Darwin, dirigida per Juan Mayorga i amb la interpretació de Carmen Machi.

L'adaptació de Terra Baixa d'Àngel Guimerà dirigida per l'alemany Hasko Weber és una de les estrelles de la programació del Teatre Romea de cara a la nova temporada 2008/2009 que començarà al setembre. Segons ha assegurat en roda de premsa el director artístic del teatre Calixto Bieito, aquesta és una de les seves apostes personals explicant que “em conviden en molts llocs com Alemanya o Noruega per a que revisi la feina d'altres cultures i crec que seria important fer el mateix amb el nostre teatre”.

Abans de l'arribada d'aquest muntatge el pròxim mes d'abril, el Romea programarà sis espectacles tallats per un triple eix que passa pel teatre contemporani, les relectures de peces clàssics i les revisions del teatre català. Serà La Tortuga de Darwin, de Juan Mayorga i amb Carmen Machi com a protagonista, la que obri el 3 de setembre la programació. A continuació i partir del 9 d'octubre serà un dels grans clàssics del teatre espanyol, La vida es sueño de Calderón de la Barca, la que prengui el testimoni.

El Romea tancarà l'any amb dues adaptacions d'autors estrangers: Sonata a Kreutzer, de Tolstoi (dirigida per Quim Lecina, del 24 d'octubre al 23 de novembre) i Maria Medea, la revisió de la tragèdia clàssica d'Eurípides que va fer Tom Lanoye i que arribarà sota la direcció de Magda Pueyo. Aquesta darrera es representarà entre el 29 de novembre i l'1 de febrer.

Després de rebre l'humor de la companyia Yllana i el seu Pagagnini(10 de febrer-15 de març), el teatre català ocuparà el Romea fins al final de la temporada. A partir del 19 de març, Josep Maria Mestres adaptarà el monòleg La infanticida de l'escriptora gironina Caterina Albert (que signava sota el pseudònim de Victor Català). Després vindrà La Terra Baixa de Guimèra, el que Bieito considera “el Hamlet català”. Tancarà la temporada La ruta blava, de Josep Maria Sagarra, a partir del 26 de juny.

Publicat 22/07/2008 - 17:02h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS