Dissabte, 26 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Joaquim, Santa Anna

Tal dia com avui:

1943 - Neix Mick Jagger, cantant dels Rolling Stones.

Per reflexionar:

Tu podries ser un MP3 per no ocupar tan lloc en el meu cor. - Estanislau Verdet

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Els laboristes perden les eleccions a Glasgow
Gordon Brown pateix un fort revés a Escòcia

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha patit una humiliant derrota electoral a la seva terra natal, Escòcia, on els nacionalistes han pres al seu partit un escó en una circumscripció on comptaven amb una àmplia majoria. El Partit Nacionalista Escocès (SNP) ha aconseguit donar-li la volta a l'avantatge que tenien els laboristes per un marge estret de només 365 vots en l'elecció parcial celebrada aquest dijous a Glasgow East. És una xifra que contrasta amb la de 2005 quan els laboristes s'imposaven amb una diferència de més de 13.000 vots.

El resultat advers per al partit del primer ministre suposa, segons els comentaristes polítics, no només un "terratrèmol polític" al Regne Unit, sinó un vot de càstig per a Brown i el seu Govern, i això pot ser crucial per al futur polític del líder laborista.

Amb una participació del 42,25%, inferior al 48% de la passada votació, els nacionalistes escocesos han aconseguit 11.277 vots davant els 10.912 dels laboristes.

Els conservadors han aconseguit ser la tercera força més votada, amb 1.639 vots, mentre que els liberals demòcrates han quedat en quart lloc amb 915 vots.

El vencedor en l'elecció parcial, el nacionalista John Mason, ha qualificat el resultat de "victòria èpica", mentre que la candidata laborista, Margaret Curran, ha lamentat no haver pogut mantenir l'escó per al seu partit. "Crec que el Partit Laborista ha d'escoltar el missatge dels ciutadans de Glasgow East", ha dit.

Els votants d'aquesta circumscripció han estat cridats a les urnes per elegir el seu diputat per un escó que havia quedat vacant després de la dimissió per motius de salut del parlamentari laborista David Marshall.

Brown, que va prendre el relleu el juny de 2007 a Tony Blair , arriba així al pròxim congrés anual laborista, que tindrà lloc el mes de setembre, en caiguda lliure a les enquestes i amb un rosari de derrotes acumulades.

Aquest revés electoral a Glasgow East se suma a les derrotes recents en els comicis parcials en les circumscripcions de Crewe i Nantwich i Henley, així com a l'hecatombe soferta pels laboristes en les municipals del passat mes de maig quan van perdre, fins i tot, l'ajuntament de la capital, Londres.

 

Publicat 25/07/2008 - 10:54h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS