Dissabte, 26 de juliol de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Joaquim, Santa Anna

Tal dia com avui:

1943 - Neix Mick Jagger, cantant dels Rolling Stones.

Per reflexionar:

Tu podries ser un MP3 per no ocupar tan lloc en el meu cor. - Estanislau Verdet

El molí de vent té un motor de 100 m de diàmetre. EFE/Jaume Sellart.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Al municipi lleidatà de Puiggròs s'ha estrenat també el segon parc fotovoltaic en extensió de Catalunya
Montilla inaugura al Perelló el molí de vent més gran i potent d'Espanya

Amb 140 metres d'alçada -dos menys que la torre Agbar- i una potència de 3 MW que dobla la dels molins convencionals, el primer aerogenerador Ecotècnia 100 de la companyia Alstom, situat al parc eòlic La Collada d'el Perelló (Tarragona), s'ha convertit en el molí de vent més potent d'Espanya. El president de la Generalitat, José Montilla, ha destacat durant l'acte d'inauguració que el Govern català està apostant per les energies renovables per reduir la dependència del petroli i ha defensat la presència d'aerogeneradors en el paisatge perquè només "transformen l'entorn i no el destrueixen".

L'impressionant molí de vent d'El Perelló, l'eco 100, deu el seu nom als 100 m de diàmetre del rotor, que correspon a una nova generació de turbines d'alt rendiment energètic que permetrà l'abastiment d'unes 8.000 persones. El seu disseny modular facilita un major aprofitament en terrenys complexos gràcies a la seva facilitat d'instal·lació i per la seva grandària el seu manteniment és també més ràpid i segur, segons la companyia Alstom. La companyia té previst instal·lar més d'una vintena d'aerogeneradors d'aquesta generació als parcs eòlics espanyols, dels quals tres d'ells s'ubicaran al Perelló.

Malgrat la forta aposta per les energies renovables, el president Montilla ha lamentat que l'energia eòlica no s'hagi desenvolupat encara el suficient a Catalunya. A tot el món el sector ocupa 350.000 treballadors i permet estalviar 90 milions de tones de CO2 a l'atmosfera.

Inauguració d'un parc fotovoltaic a Puiggròs
A Puiggròs, una petita població lleidatana, s'ha apostat en canvi per l'energia solar instal·lant un parc que es convertirà en la segona instal·lació fotovoltaica més gran de Catalunya. Els seus 14.000 panells solars produiran 3 milions de quilowatts anuals, suficients com per abastir vuit municipis com el que l'acull, ha destacat el conseller d'Economia, Antoni Castells, durant la inauguració.

El parc ocupa una extensió de 4,9 hectàrees i el seu cost aproximat és de 13 milions d'euros, que han estat aportats per 22 promotors. Per a l'alcalde de la localitat, Juli Muro, el parc és "un somni molt important per al municipi, ja que suposarà una alternativa a la renda agrària familiar i a més permetrà contribuir al progrés de Catalunya des d'una petita població lleidatana".

Publicat 25/07/2008 - 16:47h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS