El gratuït que surt
els dimarts
 Edició núm. 144
 Qui Som | Contactar
 Tarifes | PDF Promocional

Una moció dels grups nacionalistes obligarà a posar l’estelada a la Casa de la Vila
Es trenca el pacte de les banderes i l’ensenya independentista onejarà el 10 i 11 de setembre
La moció presentada per CiU, la CUP i ERC a favor de la col·locació de la bandera estelada en un lloc destacat de la façana de l’Ajuntament va prosperar tot i la crida feta des de la institució al consens i no ressuscitar l’anomenada guerra de les banderes.
En motiu del centenari de l’emblema dels que defensen l’autodeterminació dels Països Catalans es va presentar la moció que va ser aprovada per la meitat més un dels regidors, evidenciant la manca d’acord unànime en aquesta proposta. El PSC va votar-hi en contra en considerar que aquesta ensenya no genera consens i que és la senyera catalana la que identifica a tots els catalans. ICV i el PP tampoc van donar suport a la moció.
En aquest sentit el regidor popular va aprofitar l’ocasió per recordar a l’alcalde de l’obligació de col·locar la bandera espanyola ens els dies assenyalats. Des de la CUP es va denunciar que la presencia de símbols de l’Estat, com el quadre del Rei d’Espanya al Saló de Plens també és fruit de la imposició i que no genera consens.
Cal recordar que, fruit de l’entesa entre els grups municipals, en els darrers anys durant els dies de la Festa Major tant sols s’ha col·locat la senyera catalana al balcó principal. L’acord evitava la col·locació de qualsevol altre símbol durant les festes, tot i que de forma espontània s’havia penjat l’estelada des de públic assitent a la diada de Sant Fèlix. ////
Dilluns 21 de juliol de 2008

7Dies Premsa Comarcal, S.L. - C/Migdia, 27, 1er - 08720 Vilafranca del Penedès - Telf: 93 817 54 88 - Fax: 93 817 28 25 - Avís legal