Dissabte, 2 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Eusebi de Vercelli, Mare de Déu dels Àngels

Tal dia com avui:

1931 - El poble català aprova en referèndum l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Per reflexionar:

El sol és nou cada dia. - Heràclit

Francesc Narváez, president de l'entitat metropolitana de Medi Ambient i regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Barcelona. Foto: IFernández
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona
La població de l'AMB va gastar 113 litres d'aigua per persona i dia durant el 2007, un dels índex més baixos d'Europa
L'AMB redueix el consum d'aigua durant el 2007 en un 2,4 per cent

El president de l'entitat Metropolitana de Medi Ambient, Francesc Narváez, ha presentat aquest dimarts les dades sobre el consum d'aigua i de gestió de residus dels 33 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (ATM) durant el 2007 i ha donat una nota molt alta als ciutadans en aquest balanç, pel seu comportament responsable en l'estalvi d'aigua i la conscienciació de la necessitat mediambiental del reciclatge. Narváez ha dit que l'estalvi d'aigua a l'AMB durant el 2007 ha estat del 2,4 per cent respecte a l'any anterior. "Estem en 113,79 litres de despesa per ciutadà i dia" i l'any 2006 el consum va ser de 116,6. Aquesta xifra s'ha de reduir a 109 durant el 2007 litres per ciutadà i dia durant els mesos de 2008 més intens de sequera. "Estem orgullosos per la reacció dels ciutadans" ha dit el president de l'entitat Metropolitana de Medi Ambient. També s'ha mostrat satisfet Narváez per l'increment de l'ús l'aigua freàtica per part dels ajuntaments. S'ha passat d'uns 1.400 metres cúbics al 2003 a un augment del 103 per cent.

Quan als residus, al 2007 l'increment va ser d'1,57 respecte al 2007 però en els sis primers mesos del 2008 els ciutadans de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha disminuït en un quatre per cent la seva producció de deixalles.  Narváez ha criticat als fabricants, perquè fan els embolcalls molt voluminosos per productes petits i això no ajuda a la despesa i el reciclatge. En general, la recollida selectiva de residus, va augmentar durant el 2007 a tota l'Àrea Metropolitana i van ser els envasos de plàstic els més reciclats, amb un augment del 21%, seguits dels residus de vidre que van augmentar en un 12,32 % i els orgànics en un 10%. Els 33 municipis de l'ATM, segons Narváez generen un 11% menys residus que la resta de Catalunya.


Francesc Narváez i Carles Conill, gerent de l'Àrea Metropolitana

Les dades facilitades per l'Àrea Metropolitana mostren que Begues és el municipi que registra un major consum d'aigua, amb 174,19 litres per habitant i dia, seguit de Sant Cugat del Vallès, amb 173,39 i Torrelles de Llobregat amb 159,18. De la seva banda, Castellbisbal és el municipi que ha experimentat un estalvi més gran d'aigua respecte a l'any anterior (7,33%), mentre que Badalona és el que ha incrementat més el seu consum (1,41%).

Publicat 29/07/2008 - 14:05h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS