Dissabte, 2 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Eusebi de Vercelli, Mare de Déu dels Àngels

Tal dia com avui:

1931 - El poble català aprova en referèndum l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Per reflexionar:

El sol és nou cada dia. - Heràclit

De bombetes de baix consum n'hi ha de tots colors. Foto: XN.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Ecologistes en Acció adverteix que les bombetes de baix consum suposaran un augment dels residus de mercuri
Bombetes ecològiques que no ho són tant

El pla energètic anunciat pel Govern central, que constarà entre altres mesures en el regal de 4 milions de bombetes de baix consum a les llars espanyoles, té els seus punts foscos. Concretament del color del mercuri, un material molt perillós i tòxic que obligarà a tractar les bombetes rebutjades com a "residus perillosos", adverteix Ecologistes en Acció.

Encara que la quantitat de mercuri de les bombetes ecològiques és mínima, només 2 mil·ligrams, és a dir, mil vegades menys que un termòmetre, un cop esgotada la seva vida no haurien de llançar-se a les escombraries sinó en llocs de recollida adequats i contenidors especials.

Ecologistes en Acció ha demanat als principals fabricants que indiquin la quantitat de mercuri que conté cada producte i exigeix a l'Administració que millori els sistemes de recollida selectiva a fi que el benefici energètic que proporcionaran aquestes llums no quedi amagat per la contaminació que provocaran els vapors de mercuri.

El mercuri és una substància altament perillosa per les dones embarassades o en edat fèrtil, les quals el poden traslladar als seus fills afectant el seu sistema nerviós. I és molt fàcil d'ingerir sense adonar-nos-en. S'acumula en tot tipus d'organismes de la cadena alimentària aquàtica, com ara peixos com la tonyina i el peix espasa, els quals poden arribar a contenir quantitats que poden posar en perill la nostra salut.

Publicat 01/08/2008 - 19:37h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS