Dissabte, 2 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Eusebi de Vercelli, Mare de Déu dels Àngels

Tal dia com avui:

1931 - El poble català aprova en referèndum l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Per reflexionar:

El sol és nou cada dia. - Heràclit

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Es preveuen prop de 600.000 passatgers al Prat i que 500.000 cotxes surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona
Circulació sense retencions en el primer dia de l'operació sortida
Actualitzat 19:28h

La circulació a la xarxa viària catalana ha estat fluïda en el primer dia d'operació sortida. Només hi hagut algunes retencions a la C-58 als punts de Montcada, Badia del Vallès i Sabadell, a l'AP-7 a l'alçada del peatge de Martorell i a la C-32 a Girona. A més a més, els cotxes han circulat amb retencions a la C-37 al pas per Valls i amb densitat a la B-30 al pas per Cerdanyola i a l'autopista del Garraf. Al voltant de la circulació de Barcelona, hi ha hagut densitat -però ni molt menys retencions- a la Ronda de Dalt -de Pedralbes a Valldaura-, a la Diagonal i a la Ronda litoral de la Zona Franca -direcció Trinitat-. La circulació, sens dubte, ha estat més pròpia d'un divendres qualsevol que no pas d'un primer dia d'operació sortida.

Els últims dies del mes de juliol i els primers del mes d'agost signifiquen, moltes vegades, el final de les vacances per a alguns i el principi per a d'altres. Per això, les carreteres, les estacions de tren, els aeroports i els ports s'omplen de gent que va i ve. Les tres de la tarda d'aquest divendres 1 d'agost ha estat la data oficial de l'inici de l'operació sortida que s'allargarà fins el dissabte dia 2. Per això, no només els ciutadans que viatgen arreu del territori català són els que es mobilitzen. El Servei Català de Trànsit (SCT) amb el suport dels Mossos d'Esquadra ja ha posat en marxa un dispositiu especial.

Tot i el gran volum de cotxes, des de Trànsit ja s'intuïa que aquest any hi hagués menys retencions a les carreteres per la sortida esglaonada de molts cotxes que ja van començar a circular per les carreteres catalanes el dijous i per l'ampliació d'un tercer carril a l'AP-7 al seu pas pel Camp de Tarragona i el desdoblament de la C-35 a Girona, on el volum de circulació podia ser més abundant. “Aquestes mesures ajudaran a minimitzar possibles congestions que es poden produir i que són lògiques tenint en compte el volum de vehicles que es mouran”, ha explicat el director general de l'SCT, Josep Pérez Moya.

En xifres concretes, fins a 465.000 vehicles han de sortir entre divendres a la tarda i sobretot al llarg del dissabte al matí des de l'àrea metropolitana de Barcelona cap a zones turístiques de la Costa Brava i de la Costa Daurada. A tots aquest vehicles s'hi sumaran els vehicles de les altres localitats catalanes i de tots els vehicles de la resta d'Europa que vulguin arribar fins a Catalunya o que vulguin creuar-la per accedir a altres llocs de l'Estat Espanyol.

Les hores més “crítiques” d'aquesta operació sortida segons l'SCT són a la tarda de divendres entre les 5 de la tarda i les 10 de la nit i el matí de dissabte entre les 9 i les 3 de la tarda. Pel que fa a les carreteres amb més trànsit, a més de la AP-7 tant en sentit nord com en sud, no es descarten retencions en algunes carreteres comarcals i locals de la demarcació de Girona, les vies de la costa de la zona de Barcelona i les autopistes del Garraf (C-32) i del Maresme (C-31 i C-32), i a l'interior la A-2. Durant aquests dies també s'ampliaran els equips tant humans com de control per vetllar per la mobilitat d'aquesta operació sortida.

Aeroports plens
Per altra banda, es preveu que més de 590.000 passatgers -xifra inferior a la de l'any passat- passaran per l'aeroport de Barcelona durant aquesta operació sortida, segons les previsions de l'ens gestor dels aeroports espanyols, Aena. Segons les previsions, aquest dijous ja van passar per el prat fins a 204.000 viatgers i es preveu que aquest divendres sigui, com la de dijous, una de les jornades amb més afluència de passatgers.

Durant sis dies, des de dijous 31 fins a dimarts 5 d'agost, l'aeroport de Barcelona registrarà 5.331 enlairaments i aterratges d'avions. Els destins on viatjaran tots aquests avions amb més freqüència són les illes Balears i Canàries, ciutats europees com Amsterdam i Atenes, i a escala, transeuropea, Egipte i Israel. De cara a aquestes jornades en què els aeroports s'ompliran de gom a gom, Aena reforçarà els serveis de neteja, maneig de carros per a portar els equipatges, els serveis d'informació i els de seguretat.

Publicat 01/08/2008 - 06:00h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
VOLIA DIR NO GASTARSE ELS DINERS A ESPAÑA O A CANCUN QUE CADA DINER GASTAT A CATALUNYA CREA LLOCS DE TREBALL A CATALUNYA
catalonia is not spain - 01/08/2008 13:48
Comentari
LES CATALANES I ELS CATALANS EL MILLOR QUE PODEN FER ES COMPRARSE UN VENTILADOR I QUEDARSE A CASA I NO ANAR A GASTARSE ELS DINERS A CASA QUE AIXÓ CREA POBRESA
catalonia is not spain - 01/08/2008 13:47
Comentari
I les catalanes???? Podem parlar amb llenguatge no andocéntric?? Gràcies
Teresa - 01/08/2008 12:41
3 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS