Enllaços
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Chivas, 2 - FC Barcelona, 5
El Barça goleja sense Messi

El nou Barça de Pep Guardiola segueix golejant. Aquest dilluns a la matinada, els blaugrana s'han imposat per dos a cinc al Chivas mexicà gràcies a dues dianes de Samuel Eto'o i als gols de Xavi, Hleb (el seu primer amb el Barça) i Cáceres. La bona notícia per als seguidors blaugrana és que l'equip segueix golejant i creant ocasions sense la presència de Leo Messi que és concentrat amb la seva selecció a Xangai. Les xifres golejadores del club català són espectaculars en aquest inici de temporada. Han fet sis gols al Hibernian, cinc al Dundee i tres a la Fiorentina. Avui, el FC Barcelona es trasllada a Nova York on la matinada de dijous (hora catalana) s'enfrontarà al Red Bulls. Només aterrar a la ciutat dels gratacels, el Barça farà un entrenament al Central Park.

Hleb fa el seu primer gol com a blaugrana. EFE/Kamil Krzaczynski

Pep Guardiola ha decidit retocar l'atac. Ha enviat Thierry Henry a la banda esquerra, ha col·locat el bielorús Hleb de davanter centre i ha seguit confiant en Pedro per l'ala dreta. El jugador canari compte amb el suport del tècnic de Santpedor i tot fa pensar que, si no torna Messi, serà l'encarregat de fer-se amb la banda dreta de l'atac català a la prèvia de la Champions. L'alineació de Guardiola s'ha completat amb un Keita en el lloc de pivot defensiu i amb els campions d'Europa Xavi i Iniesta al costat del malià i amb l'encárreg de sortir amb la pilota controlada. Márquez i Martín Cáceres han estat els amos i senyors del centre de la defensa mentre que les ales han estat per Abidal i Alves.

Amb aquest onze sobre el terreny de joc, el FC Barcelona ha deixat clar que també sap marcar i també sap crear ocasions sense l'argentí Leo Messi. Pedro, curiosament, ha estat el primer en trencar el gel efectuant un poderós xut llunyà que, en superar el porter Rodríguez, s'estavella al travesser i entra dins la porteria. L'àrbitre, però, no ha concedit el gol. Un gol que ha arribat només un quart d'hora després gràcies a un xut de Xavi que es s'ha beneficiat de l'errada del porter mexicà. Abans, però, Iniesta havia donat mostres de la seva gran categoria fent el que volia per la banda esquerra. Quan faltava poc més d'un minut per al descans, el manxec (el millor en la primera meitat) ha fet arribar una pilota a Hleb que, seré, ha sabut superar Rodríguez per fer el 0-2 i deixar més que encarrilat l'amistós.

A la segona meitat, Guardiola ha seguit provant coses. Així, Carles Puyol ha substituit Márquez mentre que Gudjohnsen agafava el relleu d'Iniesta. La davantera ha canviat completament. Jeffren, Eto'o i Bojan han sortit per Henry, Pedro i Hleb. Ben aviat, el camerunès ha fet el 0-3 en aprofitar-se d'una bona centrada per l'esquerra del jugador de la pedrera. El Chivas, per la seva banda, encara no havia reaccionat i ja estava força avançada la segona meitat. Al 55 de partit, els mexicans han creat la jugada més perillosa en facturar una pilota al pal. Era el primer avís i tres minuts després Padilla escurçava diferències en superar Pinto gràcies a un error d'un confiat Alves.

Més canvis en el Barça. Alves ha marxat per Piqué i Martín Cáceres va ocupar el lloc del brasiler a la banda dreta. Sergi Busquets va entrar per Xavi mentre que Sylvinho substituia un lesionat Jeffren. Bojan, però, va seguir fent el que volia recollint el testimoni d'Iniesta. El de Linyola ha combinat amb Eto'o i el camerunès ha fet el quart. A dos per al final, Hernández ha posat el 2-4 en el marcador mentre que Cáceres ha tancat la golejada gràcies a un gran cop de cap sobre el temps.

Publicat 04/08/2008 - 08:03h