El gratuït que surt
els dimarts
 Edició núm. 144
 Qui Som | Contactar
 Tarifes | PDF Promocional

Les Santes premien als Capgrossos i castiguen severament als Verds
Els de Mataró van fer la tripleta màgica mentre els de Vilafranca van fallar en la gamma extra
La diada de les Santes de Mataró, celebrada diumenge, no ha estat el gran talismà d’altres temporades pels Castellers de Vilafranca. Els Verds van arriscar i la jugada els va sortir malament. Tenien molt a guanyar amb un programa de màxims i bastant a perdre si no els sortia bé. Un contratemps que pot endarrerir l’evolució d’algunes construccions i el treball de cara a Sant Fèlix.
Els Castellers van encetar la seva actuació atacant el monumental 4 de 9 amb folre i l’agulla al mig. El castell va mostrar deficiències estructurals de bon principi i va haver de desmuntar-se a l’entrada dels dosos a petició dels pisos inferiors. En clau positiva val a dir que no van fer llenya i que portar aquest castell a Mataró ja era tota una gesta.
Malauradament a la repetició sí que van tastar el costat més amarg, ja que van caure després de coronar el 3 de 9 amb folre. El castell va saltar pel mig i la diada es tenyia de gris pels vilafranquins. A la represa van optar per un modest 4 de 8 amb l’agulla, castell de nivell però que no entrava en cap moment en el programa. A la tercera ronda van tornar a envalentonar-se i van decidir atacar la torre de 9 amb folre i manilles, un valor segur en els darrers anys en aquest diada. Amb la cassoleta encavalcant-se, la decepció va ser majúscula, el castell es va trencar prematurament. Després, la torre de 8 amb folre i el pilar de 7 folrat i cap a casa. Un mal dia en una temporada estranya, una situació que de ben segur es pot redreçar però que de moment té minada la moral de la colla. Els castells hi són però els resultats no acompanyen, i això pesa massa en un any de canvis a la direcció tècnica de la colla. Ara ve una setmana de treva i tot seguir s’haurà d’encarar l’agost amb més encert, la diada de Màrtirs (que enguany es recupera) hauria de tornar les coses al lloc i la moral ben alta de cara Sant Fèlix.
A la diada de Mataró els Capgrossos van lluir-se de valent amb la tripleta màgica, actuació que no realitzaven a la plaça de Santa Anna des del 2006. Els tres castells van ser treballats, en especial el 4 de 9 amb folre que van estrenar a la tercera ronda. Els mataronins se’n van de vacances amb la feina feta i amb la il·lusió de sovintejar la tripleta i donar els salt a la gamma extra. De moment enguany no estaran a la diada de Sant Fèlix però l’any vinent podrien entrar-hi de ple dret.
Els Marrecs de Salt van complir i també esperen el segon tram de la temporada per superar-se.////
Dilluns 21 de juliol de 2008

7Dies Premsa Comarcal, S.L. - C/Migdia, 27, 1er - 08720 Vilafranca del Penedès - Telf: 93 817 54 88 - Fax: 93 817 28 25 - Avís legal