Dissabte, 23 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Rosa de Lima

Tal dia com avui:

1996 - Zaire i Ruanda acorden el retorn de més d’un milió de ruandesos de majoria hutu refugiats al Zaire des del 1994.

Per reflexionar:

Venjant-se, un s’iguala al seu enemic; perdonant-lo, es mostra superior a ell. - Francis Bacon

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El Port de Barcelona afronta la crisi amb previsions de creixement

El Port de Barcelona afronta el període de recessió econòmica amb previsions de creixement. El president de l'organització portuària, Jordi Valls, considera que cal aprofitar l'actual conjuntura per potenciar-ne la internacionalització i afrontar nous reptes. Valls afirma que la situació d'alentiment econòmic no té per què afectar una infraestructura portuària que ha crescut un 12% durant els últims deu anys, tres vegades per damunt del PIB, una ràtio que se seguirà mantenint aquest any.

La crisi econòmica que afecta des de grans empreses a les butxaques dels ciutadans no afecta directament al Port de la ciutat. El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona (APB), Jordi Valls, ha explicat en una entrevista amb Efe que la instal·lació manté les seves previsions de creixement i espera augmentar en un 10% el nombre de turistes de creuer, que aquest any passaran de dos milions, incrementar un 6% la càrrega i un 4% el transport de contenidors.
port de Barcelona
Barcelona s'ha posicionat els últims anys com el port més important de creuers del Mediterrani i cada any registra importants creixements. Segons Valls, és previsible que durant l'any 2009 es registri un creixement inferior al nombre de 'creueristes' que arribin a la ciutat perquè aquests paquets turístics es venen gairebé amb un any d'antelació, mentre ha avançat que per a l'any que ve ja hi ha confirmades quasi 900 escales. La càrrega transportada pel Port també s'adaptarà aquest any a la situació econòmica i Valls creu que l'increment serà d'un 6%, similar al de l'any passat, i en contenidors augmentarà entorn del 4%, davant del 12% d'augment que es va registrar l'any anterior, mentre que la facturació prevista per a aquest any es mantindrà en els nivells de l'any passat.

Internacionalització del comerç marítim com a motor econòmic
Per a Valls, l'economia mundial té entre les seves fortaleses el creixement del comerç internacional, fet que suposa que la mobilitat i el trànsit marítim segueixen sent un dels motors principals que té l'economia, i ha assenyalat que Catalunya i Barcelona han de seguir apostant per ells. Malgrat la "preocupant" situació financera, Valls considera que hi continua havent recursos financers per dedicar-los a projectes que han d'estar destinats a augmentar la capacitat d'internacionalització de l'economia i, en aquest sentit, celebra els projectes d'internacionalització de les empreses del Port.

El president del Port creu que, en un context de situació econòmica "complicada", el camí a seguir és la internacionalització i considera indispensable que les empreses que generen coneixement, no sol del sector industrial, sinó també de serveis i turisme, tinguin la capacitat de seguir invertint fora, ja que "això va bé per a les empreses i per al Port". Entre els projectes que desenvolupa el Port de Barcelona està el de creació de plataformes logístiques coordinades, i ja participa a la terminal marítima de Saragossa i a les terminals ferroviàries d'Azuqueca de Henares i Coslada (Madrid), a més de a les terminals marítimes franceses de Tolosa i la de Perpinyà.

Publicat 05/08/2008 - 13:22h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS