Dissabte, 9 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Amor, Sant Domicià, Sant Viator

Tal dia com avui:

1992 - S'acaben els Jocs Olímpics de Barcelona.

Per reflexionar:

La por és capaç de mantenir-nos desperts tota la nit, però la fe és un magnífic coixí. - Philip Gulley

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Serà aquest dissabte al Departament d'Economia
Tripartit i CiU preparen un acte unitari que reivindiqui l'estat de les negociacions pel finançament

El Govern tripartit i Convergència celebraran aquest dissabte un acte formal al Departament d'Economia per reicvindicar l'incompliment del termini establert per l'Estatut per fixar les bases del nou model de finançament català. Les forces polítiques catalanes semblen haver tapat les esquerdes sorgides la setmana passada en el sí del front comú que negocia amb Madrid el desenvolupament de la llei catalana. A quatre dies perquè es compleixi el termini de dos anys marcat per l'Estatut perquè l'Estat formuli les bases del nou model, el plaç caduca aquest mateix dissabte, el tripartit i Convergència tornen a tancar files i tensen la corda amb Madrid, que segurament no mourà fitxa fins després de l'estiu. El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha avançat que tripartit i Convergència preparen un acte conjunt reivindicatiu si dissabte no hi ha proposta des del ministeri d'Economia.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, ha manifestat aquest dimarts que, en cas que el 9 d'agost no existeixi cap acord, el president català, José Montilla, hauria de "dir alguna cosa". Aquesta 'cosa' a què es refereix el conseller és un acte que tindrà lloc dissabte al matí al departament d'Economia. Hi participaran, per part del Govern el conseller d'Economia Antoni Castells i el diputat convergent Francesc Homs. En declaracions a TV3 recollides per Efe, Nadal ha recordat que el 9 d'agost "és la data límit per a un nou model de finançament", i ha assegurat que "tot indica que s'incomplirà" el termini i, per tant, almenys algun conseller, en representació del govern català, hauria de mostrar la posició de la Generalitat. Per aquest motiu, el conseller de PTOP ha explicat que les forces polítiques catalanistes tenen clar "que han de fer una actuació conjunta" en defensa dels interessos catalans, encara que ha assegurat no saber "si serà en un acte públic".

Les declaracions de Solbes a el País en què el vicesecretari econòmic s'escudava en la Constitució han estabilitzat els trontolls catalans. Solbes afirma que l'Estat ha de negociar amb totes les comunitats i amb les mateixes condicions un model de solidaritat sense límits, tal com diu el Ministre que preveu la Carta Magna. Govern i CiU dubten de les declaracions de Solbes i les interpreten com un pas enrere en la voluntat bilateral d'assolir un acord que respecti l'Estatut.

Publicat 05/08/2008 - 11:51h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Vinga sigueu valents d'una vegada i tots al carrer i demanar el que ens pertoca i que en tornin els que ens han estat roban tots els temps.
gamxet - 06/08/2008 10:05
Comentari
Més que una manifestació, el que cal és una bona negociació, unitat i llealtat institucional. El president Montilla ha de tenir al darrere el gruix de la classe política catalana i dels agents soci...Continua
Anna - 05/08/2008 21:39
Comentari
tots units fem força cal una gran manifestació.
Anònim - 05/08/2008 16:54
3 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS