Dissabte, 9 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Amor, Sant Domicià, Sant Viator

Tal dia com avui:

1992 - S'acaben els Jocs Olímpics de Barcelona.

Per reflexionar:

La por és capaç de mantenir-nos desperts tota la nit, però la fe és un magnífic coixí. - Philip Gulley

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Montilla critica "l'incompliment" de l'Estatut i assegura que el Govern seguirà negociant

El president de la Generalitat, José Montilla, ha acusat el Govern central “d'incompliment" de l'Estatut i ha assegurat que l'Executiu català seguirà negociant un nou sistema de finançament. "Aquest incompliment per part del Govern de l'Estat és una dolenta notícia, no valen excuses", ha afirmat Montilla, qui ha afegit que “no es pot dir que es vol complir un termini legal presentant una proposta incompleta que no s'ajusta als principis de la pròpia llei".

Segons Montilla, "complir el termini amb una proposta “infraestatutària” no és complir el termini, i la responsabilitat és de qui ha presentat la proposta, que ningú s'enganyi, que ningú es confongui". En aquest sentit, el president de la Generalitat ha puntualitzat en referència a la proposta de finançament presentada pel govern central que "les bases no sonen bé, les primeres notes desafinen, ni toquen la partitura estatutària ni semblen la música adequada".

No obstant això, Montilla ha subratllat la voluntat del Govern de seguir negociant un nou sistema de finançament a l'afirmar que "no ens aixecarem de la taula, deixant la cadira buida, per a buscar una nova taula, incerta i llunyana". Montilla s'ha mostrat confiat a assolir "un nou finançament que Catalunya necessita" per quatre raons: perquè "és de justícia", atès que "és just el que demana Catalunya, no es pot mantenir la solidaritat sent injust i desagraït amb qui la practica", perquè "és necessari", perquè "estem units, i perquè ens empara la llei, el nostre Estatut".

Fernández de la Vega apel·la a l'esperit de l'Estatut per aconseguir un acord
De la seva banda, la vicepresidenta primera del Govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha explicat que encara que la lletra de l'Estatut fixa que aquest dissabte és la data límit per aconseguir un nou model de finançament, també cal tenir en compte el seu esperit, i el Govern està disposat a l'acord. De la Vega ha assenyalat que el Govern està treballant des de la passada legislatura per aconseguir un nou model de finançament autonòmic, i ha garantit que és un compromís que l'Executiu complirà.

Publicat 08/08/2008 - 22:07h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
¿Com que està estudiant un nou model de finançament autonòmic? Que no està especificat en l'Estatut? No treurem pas l'entrellat.
marcel - 09/08/2008 01:11
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS