Dissabte, 16 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Esteve d'Hongria, Sant Roc

Tal dia com avui:

1977 - Mor el rei del rock, Elvis Presley.

Per reflexionar:

El món és un teatre. Hi vens, veus i marxes. - Matthias Claudius

Treballadors indonesis revisen pollastres en una granja. EFE/Mast Irham.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
La nova varietat H5N1 és genèticament diferent de les que van circular a Nigèria durant els primers brots
La FAO adverteix de l'aparició d'una nova soca de la grip aviària a Àfrica

Un nova nova varietat de la soca H5N1 de la grip aviària ha estat descoberta entre aus d'Àfrica, segons ha informat l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO). Es tracta d'una preocupant troballa per als científics perquè podria significar el desenvolupament d'una pandèmia al continent negre. La nova soca de la grip aviària H5N1 és genèticament diferent de les varietats que van circular a Nigèria durant els primers brots el 2006 i 2007 i és nova a Africa, ha indicat la FAO. "És més semblant a les soques identificades prèviament a Europa (Itàlia), Àsia (Afganistan) i al Pròxim Orient (Iran) el 2007", ha dit la FAO en un comunicat.

"La detecció d'una nova soca del virus de grip aviària a Àfrica augmenta les serioses preocupacions mentre segueix sense saber-se com es va introduir aquesta varietat en el continent", segons Scott Newman, coordinador internacional de fauna del Servei de Salut Animal de la FAO."Sembla insòlit que les aus salvatges hagin portat la soca a l'Àfrica, perquè l'última migració d'aquestes des d'Europa i l'Àsia Central a l'Àfrica va ocórrer el setembre del 2007, i la migració del sud al continent no ha començat encara aquest any", ha afegit Newman.

"Certament va poder haver altres canals per a la introducció del virus: comerç internacional, per exemple, o trasllat il·legal i no denunciat d'aus de corral. Això augmenta el risc que la grip aviària s'estengui a altres països de l'oest d'Àfrica", ha afirmat..

La grip aviària és comuna, però la soca H5N1 és particularment preocupant tant per a productors d'aus de corral com per als metges. La varietat altament patògena de l'H5N1 ha devastat innombrables granges d'aus de corral a moltes parts d'Àsia, Europa i Àfrica. Rares vegades afecta humans, però ha causat la mort a 243 de les 385 persones que se sap van ser infectades pel virus el 2003, d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i que va obligar a sacrificar 300 milions d'aus.

Publicat 12/08/2008 - 19:02h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS