Dissabte, 16 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Esteve d'Hongria, Sant Roc

Tal dia com avui:

1977 - Mor el rei del rock, Elvis Presley.

Per reflexionar:

El món és un teatre. Hi vens, veus i marxes. - Matthias Claudius

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
CiU votarà a favor que Zapatero doni explicacions al Congrés sobre finançament autonòmic
Actualitzat 20:20h

El president del Govern central, José Luis Rodríguez Zapatero, haurà de comparèixer amb gairebé tota seguretat aquest mes d'agost en un ple extraordinari al Congrés després que el líder de CiU, Artur Mas, hagi confirmat a l'emissora Catalunya Informació que la seva formació votarà a favor que el cap de l'Executiu doni explicacions sobre les actuals negociacions en matèria de finançament autonòmic. La sol·licitud de compareixença ha estat impulsada per ICV, que juntament amb PSC i ERC formen el Govern tripartit a Catalunya. La Diputació Permanent de la Cambra Baixa debatrà el pròxim dia 20 la possible intervenció de Zapatero.

Tot i això, Mas opina que finalment Zapatero no haurà de comparèixer "perquè el PP i el PSOE votaran que no" en el sí de la Comissió Permanent del Congrés. "No obstant això, hi ha una compareixença ineludible de José Luis Rodríguez Zapatero a les Corts, a la qual està obligat, que és quan presenti a votació els Pressupostos", ha manifestat el líder nacionalista, qui ha emplaçat el PSC a clarificar la seva posició davant la votació dels Pressupostos Generals de l'Estat si no s'arriba a un acord sobre el nou finançament autonòmic que marca l'Estatut.

"M'agradaria que els socialistes catalans diguessin clarament que no votaran els Pressupostos en cas que no s'arribi a un acord en el finançament", ha manifestat Mas, durant una visita a les festes del barri de Gràcia de Barcelona. Pel líder de CiU, "el PSC hauria d'anunciar que no votarà els Pressupostos si no hi ha finançament" per mantenir l'actual unitat de la forces polítiques catalanes en aquesta qüestió.

Solbes confia en la lleialtat del PSC
El vicepresident segon del Govern central, Pedro Solbes, ha assegurat no tenir "cap dubte" que els 25 diputats del PSC al Congrés recolzaran els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2009 malgrat que aquest partit s'hagi aliat amb la resta de forces polítiques catalanes per vincular el nou finançament autonòmic amb el suport als comptes.

Solbes lamenta que en les negociacions sobre finançament autonòmic hi hagi "més preocupació pels diners immediats que per la lògica" del nou sistema.

ERC insta a no afluixar en el finançament
De la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, considera que "Catalunya ha de quedar fora del nou model de finançament" si aquest no li convé i "no suposa una millora substancial", cosa que comportaria seguir de moment amb l'actual, encara que la majoria de Comunitats adoptin el que proposa el Govern.

Publicat 15/08/2008 - 13:47h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Al PSOE .. s'ha li enrefot el que voti CiU, el què els preocupa és lo que pugui votar PSC ... que dins de casa tinguis la revolta... aiaiaia.. però ja és hora que el PSC es desmarqui una mica... el...Continua
una votant de PSC - 15/08/2008 16:36
Comentari
CiU votarà el que més convingui a CiU (no confondre amb Catalunya) com ha fet sempre.
Joan - 15/08/2008 16:32
2 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS