Dissabte, 16 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Esteve d'Hongria, Sant Roc

Tal dia com avui:

1977 - Mor el rei del rock, Elvis Presley.

Per reflexionar:

El món és un teatre. Hi vens, veus i marxes. - Matthias Claudius

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El conseller Huguet inaugura dissabte els cursos de la universitat, que enguany ret homenatge al periodista Joaquim Maria Puyal
La Universitat Catalana d'Estiu arriba a la 40ena edició

La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) enceta aquest dissabte la seva 40ena edició amb un programa que lluny de recrear-se en la nostàlgia del maig del 68, un moment en què un grup de joves de la Catalunya Nord van crear la primera universitat d'estiu amb el català com a bandera, mira cap al futur reflexionant sobre el canvi climàtic, l'arquitectura sostenible o el fenomen dels blocs, entre altres. Enguany també es retrà homenatge a la trajectòria professional del periodista Joaquim Maria Puyal amb una sèrie de ponents de renom com Antoni Bassas i Mònica Terribas.

Com ja és habitual en cada edició, les jornades que es celebren a Prada de Conflent (França) comptaran amb la presència de nombrosos polítics. A més del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet -qui inaugurarà els cursos estivals-, també està prevista la presència de la consellera de Salut, Marina Geli; el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena; i el conseller d'Educació, Ernest Maragall, qui clausurarà les activitats el dia 24 d'agost.

L'oferta acadèmica ofereix cursos de ciències ambientals i de la salut, física, arquitectura, filosofia, antropologia, política, literatura, llengua , història de l'art, música, cinema i audiovisual, a més de jornades científiques i professionals. Entre aquestes destaquen les dedicades a la Innovació i Turisme als Països Catalans, la Jornada de l'Aigua i les que versaran sobre el cristianisme al segle XXI, el cooperativisme o la jornada 'Cap a un espai econòmic i social per damunt de les fronteres dels estats'.

La programació de cursos es completa amb un ventall d'activitats lúdiques com els concerts d'Els Pets i Lax'n'Busto, un espectacle teatral de la companyia Teatre de Guerrilla i diverses exposicions com la de 'Pau Casals i l'exili (1939-1973)' i la commemorativa sobre la Universitat Catalana d'Estiu.

Publicat 14/08/2008 - 17:27h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS