Dissabte, 23 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Rosa de Lima

Tal dia com avui:

1996 - Zaire i Ruanda acorden el retorn de més d’un milió de ruandesos de majoria hutu refugiats al Zaire des del 1994.

Per reflexionar:

Venjant-se, un s’iguala al seu enemic; perdonant-lo, es mostra superior a ell. - Francis Bacon

Infolocal
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Llavorsí
Un gos basc guanya la XXII edició del Concurs de Gossos del Pallars

En Laguri, un gos pastor del País Basc ha guanyat aquest diumenge la XXII edició del Concurs de Gossos Pastors del Pallars que s'ha celebrat a la població lleidatana de Llavorsí, punt de trobada per als amants de les tradicions pirinenques i que any rere any fa d'aquest concurs una atracció turística de la zona. Enguany han participat en total 11 pastors amb els seus millors gossos de Catalunya, País Basc, València i les illes Balears.

Les proves  s'han desenvolupat als prats de la Coma, propers a Llavorsí, i els pastors han participat vestits amb la roba i els estris més típics d'aquest ofici. Durant les dues hores que dura el concurs, els gossos han hagut de demostrar la seva obediència i habilitat per guiar un ramat d'ovelles.
          
Des de 1987, el municipi de Llavorsí celebra cada tercer diumenge d'agost aquest concurs gràcies a la iniciativa de Rafael de Farrera, un pastor que volia mantenir una professió molt arrelada a la zona i augmentar el nivell d'ensinistrament dels gossos pastors catalans.
          
El concurs l'organitzen l'Ajuntament de Llavorsí i la Federació de Concursos de Gossos pastors dels Països Catalans, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

Publicat 18/08/2008 - 09:10h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS