Dissabte, 23 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Rosa de Lima

Tal dia com avui:

1996 - Zaire i Ruanda acorden el retorn de més d’un milió de ruandesos de majoria hutu refugiats al Zaire des del 1994.

Per reflexionar:

Venjant-se, un s’iguala al seu enemic; perdonant-lo, es mostra superior a ell. - Francis Bacon

Infolocal
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona, Girona
Des d'aquesta setmana també hi ha canvis circulatoris a la ciutat de Girona
Les obres de l'AVE obliguen a tallar part del carrer Mallorca a Barcelona
Actualitzat 18:59h

L'alcalde accidental de Barcelona, Ricard Gomà, acompanyat pel regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, han inaugurat aquest dimarts a la tarda de manera simbòlica els treballs previs a la construcció de la línia de l'AVE a Barcelona. D'aquesta manera Gomà i Narváez han obert el trànsit pel carrer Múrcia, una via veïnal que ara s'ha transformat en una artèria d'entrada a la capital catalana. Gomà ha demanat als veïns que davant les obres aportin la “dosis de comprensió necessària” i ha garantit que el consistori vetllarà per minimitzar al màxim l'impacte i la qualitat de la nova infraestructura. Per la seva banda, Narváez ha assegurat que les obres al carrer Mallorca s'aniran fent per trams i ha garantit que quan finalitzin s'haurà reurbanitzat aquest carrer per “fer-lo més veïnal”.

A partir d'aquesta setmana, les obres prèvies a la construcció de la línia d'alta velocitat en el tram que va des de Sants fins a La Sagrera alteraran la normalitat del trànsit en una part de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, doncs, es tallarà el trànsit de vehicles al carrer Mallorca, entre l'Avinguda Meridiana i el carrer Espronceda, així com també en una altra petita part del carrer del Clot entre Espronceda i Felip II.

Així doncs, la circulació d'aquest tram del carrer Mallorca es desviarà pel carrer Múrcia que invertirà el seu sentit actual de circulació i que a partir d'ara registrarà un trànsit d'uns 20.000 vehicles diaris. Per permetre l'accés als aparcaments del carrer Mallorca es disposaran uns passadissos especials per al pas dels veïns així com uns carrils per permetre l'accés als vehicles. Entre les mesures, el carrer Trinxant canviarà el seu sentit de circulació i el carrer Biscaia en la seva intersecció amb el carrer Mallorca disposarà d'un únic carril de circulació.

El carrer Espronceda entre els carrers Múrcia i Clot així com entre Clot i València, i el carrer Clot entre els carrers Biscaia i Espronceda passaran a tenir doble sentit de circulació. A més de les afectacions en els vehicles, s'habilitaran parades dels autobusos urbans de la línies 33, 34, 35, 43, 44, 192, B-20 i N-9 en els carrers Múrcia i Avinguda Meridiana.

Segons l'Ajuntament de Barcelona, les incidències més greus es preveuen als pous d'atac del túnel que ja s'estan construint a l'entorn del pont de Calatrava, a la qual cosa se sumarà la feina al carrer Mallorca fins a Navas que obligarà a tallar aquest carrer durant almenys nou mesos.

Girona, també en obres
Des d'aquesta setmana, a la capital gironina també hi haurà canvis circulatoris en alguns carrers propers al Parc Central per l'inici de les obres de la futura estació de l'AVE. De moment, els treballs afecten els carrers Rafael Masó i Josep Maria Gironella. Tot i això, però s'espera que de manera progressiva hi hagi noves afectacions, ja que les obres de la futura estació poden durar prop de dos anys.

Les afectacions en el trànsit a Girona comportaran que el carrer Caterina Albert sigui de sentit únic des del carrer Joan Pons fins al carrer Bernat Boades, així com el carrer Francesc Civil que tindrà un únic sentit des del carrer Bernat Boades cap al carrer Santa Eugènia. Pel que fa al passatge Massagué, s'hi han instal·lat semàfors que permeten el gir a l'esquerra cap al carrer Joaquim Vayreda. També s'ha senyalitzat un carril bus al carrer Santa Eugènia i entre el carrer Pere de Palol i Travessia del Carril s'ha invertit el sentit de circulació.

Publicat 19/08/2008 - 06:00h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS