Dissabte, 23 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Rosa de Lima

Tal dia com avui:

1996 - Zaire i Ruanda acorden el retorn de més d’un milió de ruandesos de majoria hutu refugiats al Zaire des del 1994.

Per reflexionar:

Venjant-se, un s’iguala al seu enemic; perdonant-lo, es mostra superior a ell. - Francis Bacon

Cartell de la Festa Major de Sants.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Del 22 al 31 el districte celebra la seva Festa Major
La festa arriba ara a Sants

Barcelona continua de festa, ara en el districte de Sants. Del 22 al 31 d'agost arriba la festa major en aquest barri de la capital catalana amb motiu de Sant Bartomeu. El nucli de Sants, que va néixer al voltant de l'església de Santa Maria de Sants, ha conservat al llarg del temps la seva festa major, tot i ser annexionat a Barcelona. Un del trets més destacats de la festa veïnal que també s'ha conservat és que els carrers també es vesteixen de festa amb tota mena de guarnits. A l'edició d'aquest any es presenten al concurs de guarniment de carrers, dotze vies del districte que pertanyen a la Federació d'Associacions i comissions de Carrers de la Festa Major de Sants.

Durant vuit dies s'organitzaran fins a 400 actes repartits entre activitats per a la mainada, concerts, balls, sardanes, havaneres, àpats i jocs, entre d'altres. El parc de l'Espanya Industrial serà l'espai central de la festa ja que és on se celebraran les activitats més institucionals que omplen una programació diària.

El divendres 22 tindrà lloc el pregó que anirà a càrrec de l'actor Carles Canut. El dilluns següent es resoldrà el concurs de carrers amb el lliurement de premis. L'escenari musical de la festa acollirà les actuacions del grup Calima-Colores, de Quico el Cèlio, el Mut i el noi de Ferreries, Dani Flaco o Amarg Fusión. També tindrà lloc l'actuació de la companyia Circ Pànic, el Correfoc Infantil dels Guspires de Sants i el Correfoc de la Festa Major de Sants. I tampoc hi faltarà la diada castellera i el concert de la Banda Municipal.

La celebració de la Festa Major al voltant de Sant Bartomeu té l'origen a mitjans del segle XIX. Sembla que era al voltant del 1850 quan els carrers de Sants eren l'escenari de diversos balls, entre els quals hi havia el de Sant Bartomeu. Una fotografia de l'any 1905 deixa constància que aquell any ja hi havia algun carrer guarnit. El 1943, però, va ser el primer any en què es va celebrar oficialment el concurs de carrers guarnits i des de llavors ha anat augmentant el nombre de carrers decorats. Tot i que durant uns anys la festa es va deixar de celebrar, el 1985 es va tornar a adoptar el costum de celebrar-la que ha arribat fins ara.

Publicat 22/08/2008 - 05:59h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS