Dissabte, 23 d'agost de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Rosa de Lima

Tal dia com avui:

1996 - Zaire i Ruanda acorden el retorn de més d’un milió de ruandesos de majoria hutu refugiats al Zaire des del 1994.

Per reflexionar:

Venjant-se, un s’iguala al seu enemic; perdonant-lo, es mostra superior a ell. - Francis Bacon

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
El disc dur de 160 Gb és la principal diferència a banda de la mida de la pantalla
Els nous “mini-portàtils” d'Asus de 9 i 10 polsades surten avui a la venda

El mercat dels "mini-portàtils" rep avui un dels models més esperats per tots els seguidors d'aquests ordinadors dels quals tant s'està parlant darrerament. I es que, finalment avui surten a la venda a l'estat espanyol les versions de 9 i 10 polsades de l'Asus Eee, que arriba just a temps per competir amb l'Aspire One d'Acer, el Kira d'Airis i els nous models que en breu llançaran Dell i HP. En tots els casos estem parlant d'ordinadors portàtils que malgrat no oferir les darreres prestacions tecnològiques basen el seu èxit un preu molt competitiu i en una gran portabilitat.

La mida de la pantalla, a mig camí entre els portàtils més petits i els models més grans és el principal tret distintiu d'aquesta nova versió. Sobretot per a totes aquelles persones que trobaven incòmode treballar en les de 7 polsades i massa grans les de 14 o superior. La pantalla d'aquest ordinador incorpora també la webcam però millorada (de 0,7 a 1,3 Megapíxels) i el seu processador ATOM és més potent sobre el paper que el Celeron vist en anteriors versions. A tot això, no es pot oblidar el Bluetooth integrat. Malgrat tot, la principal diferència està en disc dur.

Sota el nom d'Eee PC 901, l'Asus de 8,9 polsades arriba amb una memòria SSD de fins a 20Gb i a un preu de 400€, disponible en versions per Linux i Windows XP. Pel que fa al model de 10 polsades, el conegut Eee PC 100H, compta amb 160Gb de disc dur tradicional i està disponible a un preu de 449€. Aquesta darrera opció és força interessant si tenim present els problemes que estan donant els ordinadors amb memòria Flash, sobretot per la tassa d'errors que està donant la implantació d'aquesta tecnologia relativament nova en els ordinadors.

Asus ha anunciat també que aquelles persones que es decideixin a adquirir un d'aquests ordinadors podran disposar de 20Gb d'emmagatzemament extra per Internet mitjançant el servei Eee Storage. Del que no hi ha cap mena de dubte és que molt probablement els "mini-ordinadors" seran el regal tecnològic de les properes festes de Nadal, més fins i tot que els productes d'Apple.

Publicat 22/08/2008 - 12:30h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS