Dimecres, 3 de setembre de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Dorotea, Sant Gregori el Gran

Tal dia com avui:

1919 - Itàlia reconeix el dret de vot de la dona

Per reflexionar:

La soledat és un bon lloc per anar de visita... però un mal lloc per quedar-se. - Anònim

L'escenari principal de la plaça de l'Ajuntament ha acollit grups com Marlango. Fot: Acústica
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Figueres
La clau de l'èxit es troba en l'augment de públic en els escenaris secundaris
L'Acústica de Figueres arriba als 30.000 espectadors i toca sostre

L'organització del Festival Acústica de Figueres ha qualificat d'espectaculars les xifres d'assistència, que calcula que durant els cinc dies ha arribat a 30.000 espectadors, uns 5.000 més que l'any passat, i ha afirmat que el model actual el festival ha tocat sostre. Aquest augment s'ha aconseguit potenciant la programació dels escenaris secundaris, segons la direcció del Festival. El repte de l'any que ve serà trobar l'equilibri entre els dos tipus d'usuari que trepitgen l'Acústica, els que vénen atrets per la programació musical i els que ho fan per l'ambient que es genera aquests dies a Figueres.

Tots els escenaris secundàris de l'Acústica han aconseguit una bona assistència de públic. La plaça Gala-Dalí es va desbordar amb les actuacions de Mishima i Marc Parrot. També han aconseguit plens memorables a la plaça de l'Església Shuarma, Menaix a Truà i, sobretot, Facto Delafé y las Flores Azules que divendres va superar totes les previsions convertint-se en el concert que més públic ha congregat mai en aquest espai.

També han funcionat els concerts dels Jardins Puig Pujades, on l'objectiu era atraure un públic més adult a primera hora de la nit, a les nou, programant artistes amb l'historial de Toti Soler o Pi de la Serra.

Els concerts dels dos primers dies també van multiplicar la xifra d'assistents. Tant Manu Guix als Jardins del Consell Comarcal, com Hotel Cochambre al costat del teatre van convertir les jornades de dimecres i dijous en un èxit rotund de públic, molt superior al de les darreres edicions.

També es valora molt positivament la lounge night de divendres i la sessió del DJ David Gausa al costat del Museu Dalí allargant la nit amb sons electrònics que posen el contrapunt al domini de guitarres de fusta i que permeten que el formiguer humà que transita per la ciutat es vagi diluint paulatinament.

L'escenari principal de la plaça de l'Ajuntament ja no pot créixer més i enguany s'ha optat per programar-hi artistes radicalment oposats per aconseguir un recanvi total de públic, amb Marlango i l'espectacle de rumba de Papawa All Stars, per exemple. El mateix succeïa divendres amb el contrast entre Joan Miquel Oliver i Kiko Veneno.

Les actuacions d'aquest diumenge de Pol i Refugi han estat les encarregades de tancar l'edició d'enguany que ha començat amb un recordatori a Xavier Panareda, el jove de 21 anys, veí de Capmany, que va perdre la vida dissabte en un accident de cotxe quan tornava a casa després d'haver assistit a l'Acústica.

Publicat 01/09/2008 - 14:10h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS