Dimecres, 3 de setembre de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Dorotea, Sant Gregori el Gran

Tal dia com avui:

1919 - Itàlia reconeix el dret de vot de la dona

Per reflexionar:

La soledat és un bon lloc per anar de visita... però un mal lloc per quedar-se. - Anònim

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
ERC proposa substituir la manifestació unitària pel finançament durant la Diada per un gran acte consensuat
El finançament marca l'inici del curs dels partits catalans

ERC ha descartat a falta de quòrum la manifestació unitària pel finançament que va proposar amb motiu de la Diada i ha proposat substituir-la per un "gran acte" unitari a favor d'un finançament just per a Catalunya que secundin la societat civil i els partits catalans. El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha explicat que en els contactes per sondejar a entitats i partits sobre la possibilitat d'una manifestació unitària durant la Diada ha percebut que no tothom se sentia còmode amb aquest format.

Joan Ridao ha instat al PSC a "continuar intimidant" al Govern amb la possibilitat de rebutjar els pressupostos de l'Estat si no hi ha un bon finançament per a Catalunya. "Si continuen intimidant amb un vot en contra als pressupostos, tot això que guanyem, perquè no hi ha res més letal que Madrid vegi que la unitat catalana és una cosa efímera", ha dit el republicà.

ICV aposta per trobar la complicitat d'Andalusia en el finançament
El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, aposta perquè la Generalitat trobi "la complicitat i l'aliança" d'Andalusia en la negociació del nou model de finançament per a Catalunya, un soci al qual els ecosocialistes consideren "estratègic". Després de la primera reunió de la formació acabades les vacances, Guillot ha assegurat que un dels objectius de la formació per a aquest curs polític és l'enfortiment de l'autogovern de Catalunya, de manera que el nou finançament, així com el desenvolupament de l'Estatut, seran elements "prioritaris" per a ICV.

Mas demana una cimera amb Montilla per escenificar unitat en finançament
El president de CiU i cap de l'oposició a Catalunya, Artur Mas, ha proposat aquest dilluns al president de la Generalitat celebrar una cimera entre tots dos per escenificar la unitat catalana en matèria de finançament autonòmic i redoblar la pressió sobre el Govern espanyol perquè compleixi l'Estatut. Després de la primera reunió del comitè executiu de CDC després de les vacances d'estiu, Mas ha considerat "molt urgent" que les forces polítiques catalanes passin "de les paraules als fets" i acordin una proposta clara sobre finançament que concreti quants diners de més obtindrà Catalunya amb el nou model, per defensar-la després entre tots davant el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

El PP demanarà la compareixença de Montilla i De la Vega sobre finançament
El PP de Catalunya demanarà que el president de la Generalitat, José Montilla, i la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández De la Vega, compareguin al parlament català i al Senat, respectivament, per donar explicacions sobre el finançament autonòmic. Segons la presidenta el PP català, Alicia Sánchez-Camacho, la petició de compareixença servirà perquè Montilla expliqui "de forma immediata" quina és la proposta de finançament del govern de la Generalitat de Catalunya.

Publicat 01/09/2008 - 15:17h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS