Dimecres, 3 de setembre de 2008 


Almanac

Avui és:

Santa Dorotea, Sant Gregori el Gran

Tal dia com avui:

1919 - Itàlia reconeix el dret de vot de la dona

Per reflexionar:

La soledat és un bon lloc per anar de visita... però un mal lloc per quedar-se. - Anònim

 
Videos
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
En el conjunt d'Espanya la desocupació ha pujat un 4,2% el mes d'agost
L'atur puja un 6,2% a Catalunya i el Govern central opina que encara “no s'ha tocat fons”

La secretària general d'Ocupació, Maravillas Rojo, ha afirmat que l'augment de l'atur a l'agost mostra la “gravetat” del moment actual que, ha afegit, "no ha tocat fons" en un període "dur i de dificultats". Així s'ha expressat Rojo davant l'augment de la desocupació a Espanya en 103.085 persones, el 4,2 per cent més que el mes anterior, fins a arribar a la xifra de 2.530.001. A Catalunya, l'atur registrat ha pujat en 20.118 persones a l'agost i el nombre total de desocupats és ara de 342.082, el 6,2% més que al juliol. Rojo ha assenyalat que aquestes dades reflecteixen l'empitjorament de la situació i l'estancament de l'activitat econòmica.

Tot i això, ha subratllat que aquesta conjuntura és molt diferent de la crisi de 1993, quan, ha recordat, el nombre de persones ocupades era de 12 milions enfront dels gairebé 20 milions actuals, i en el qual hi havia una taxa d'atur del 22 per cent enfront del 10,5 per cent d'ara. En qualsevol cas, ha reconegut que també és preocupant que el sector de la construcció tampoc hagi “tocat fons", ja que és el responsable més clar de l'increment de l'atur, no només amb les ocupacions relacionades directament, sinó també amb els serveis vinculats al mateix.

El ministre Corbacho, esperançat que la construcció tornarà a crear llocs de treball
El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ja havia anunciat que l'augment de la xifra d'atur corresponent al mes d'agost seria més alta i que la previsió del Govern central per al proper any es que aquesta xifra continuï augmentat fins arribar al 12,4%. Corbacho, en declaracions a la Cadena SER, també considera que l'augment d'aturats es deu a la caiguda de la construcció i ha advertit que aquest sector "encara no ha tocat terra". Tot i això, el ministre de Treball s'ha mostrat convençut que la construcció tornarà a generar llocs de treball i a ser dinàmica, tot i que no "als nivells que hem conegut".

Cinquena pujada consecutiva de l'atur a Espanya
Amb l'increment de 103.085 aturats durant aquest mes d'agost, un 4,2% més que el mes de juliol, al conjunt d'Espanya la desocupació ha pujat per cinquè mes consecutiu. El nombre total de persones sense feina en l'actualitat és de 2.530.001 i és la xifra més important des del febrer de 1998, segons les dades que ha facilitat el Ministeri de Treball. Des del mes d'agost de l'any passat, l'atur s'ha incrementat en 501.705 persones, el 24,7%.

A Catalunya, l'atur registrat en els Serveis Públics d'Ocupació ha pujat en 20.118 persones a l'agost i el nombre total de desocupats és ara de 342.082, el 6,2% més que al juliol. Des d'agost de 2007 l'atur s'ha incrementat en 74.609 persones a Catalunya, el que representa un increment del 27,89%, segons les dades facilitades pel Ministeri de Treball.

A Espanya l'atur ha crescut a tots els sectors i especialment, el sector serveis ha estat el que ha contribuït al major increment d'aturats, amb 46.344 persones sense feina, un 3,28% més, seguit de la construcció amb 38.531 treballadors menys, un 9,87% més d'aturats.

Publicat 02/09/2008 - 09:22h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Si el govern central diu que no s'ha tocat fons, a on estan les mesures que tenia el Zapatero? Aquesta crisi s'hagues pogut evitar si el govern central hagues fet els deures, però com que això no ...Continua
Jaon Alenac - 02/09/2008 19:58
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS