Dissabte, 6 de setembre de 2008 
Girona

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Girona
Un informe tècnic desaconsella trasplantar l'arbre centenari
Pagans qualifica 'd'exagerat' l'afer del plataner afectat per l'AVE
GIRONANOTICIES.COM  (laMalla.net)

L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha qualificat aquesta tarda “d'exagerat” l'afer del plàtan afectat pels treballs del TAV i ha demanat que es pensi en l'obra en clau de futur. “Volem abordar el tema amb seriositat, sense parlar d'atacs ecològics i pensant que l'arribada del tren suposarà una transformació de l'espai del Parc Central i la construcció d'una nova zona enjardinada”, ha ressaltat l'alcaldessa. Pagans ha reiterat que l'informe municipal desaconsella traslladar l'arbre, perquè està malalt i hi ha poques possibilitats que sobrevisqui.

L'alcaldessa de Girona ha volgut posar aquest dilluns punt final a les protestes generades per la tala d'arbres a l'entorn del Parc Central i, en concret, a les crítiques que ha generat la intenció de talar el plàtan del carrer Josep Maria Gironella. Per això, Pagans ha ressaltat que l'arribada de l'alta velocitat suposarà una 'transformació' per a tot l'espai comprès entre aquest carrer i el de Santa Eugènia. Pagans ha indicat que, tot i que el Parc Central quedarà «absolutament diferent» de com és ara –entre d'altres, per la ubicació de la nova estació.

L'alcaldessa ha admès que aquesta transformació suposarà la tala d'uns 480 arbres, però ha recordat que els serveis tècnics municipals ja han valorat quins són els exemplars que cal arrencar i s'ha conclòs que, si es trasplanten, no hi ha garanties que sobrevisquin. En referència a l'històric plàtan del carrer Josep Maria Gironella, Pagans ha tornat a posar sobre la taula les conclusions de l'informe tècnic municipal, que desaconsella trasplantar l'exemplar. “Es tracta d'un arbre vell, que no té bona salut i està afectat per diverses podridures, i que té unes possibilitats de sobreviure gairebé nul.les si es trasplanta”, ha ressaltat.

L'alcaldessa no ha posat cap data sobre la taula sobre el moment en què es traurà l'arbre del seu emplaçament, però ha recordat que el plàtan “està malalt des de fa temps i que no està inclòs en el catàleg d'arbres protegits» del consistori. Anna Pagans ha remarcat que l'arbre té valor «sentimental” però que, més enllà d'això, no hi ha cap altre motiu per mantenir-lo. En aquest punt, ha qualificat “exagerat” el moviment de protesta que ha encapçalat la Plataforma i ha rebutjat que la tala sigui “un atac ecològic”.

Denúncia

Pagans tampoc entén els motius que han portat l'entitat a presentar una denúncia als jutjats, perquè tots els arbres que es talin s'han valorat, i l'acord amb Adif estableix que l'estat retornarà cinc cops aquest valor. En aquest punt, Pagans ha demanat pensar en clau de futur sobre l'entorn del Parc Central. "Traurem un jardí, però n'hi posarem un altre", ha indicat. La tinenta d'alcalde Isabel Salamaña ha afegit, per la seva banda, que el "seny" porta a talar els arbres afectats per l'obra, ja que tenen poques possibilitats de sobreviure si es trasplanten.

02/09/2008 - 11:01h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
També és exagerat travessar tota la ciutat per fer-hi arribar el tren quan es podia haver fer arribar tranquilament a l'aeroport,...ja posats, perquè no fan l'aeroport al centre de la ciutat?...en ...Continua
Anònim - 02/09/2008 13:00
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar

El pas del TGV per Girona suposa la tala d'uns 480 arbres. Foto: Gironanoticies.


  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS