Dissabte, 6 de setembre de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Faust, Santa Eva, La Mare de Déu de Guadalupe

Tal dia com avui:

1976 - Es fa la presentació a Madrid del front d'alliberament de la dona.

Per reflexionar:

L'honor més elevat que la història pot concedir a un home és el títol de pacificador. - Richard Nixon

Infolocal
Moment de la presentació
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona, Ferran Falcó, i el regidor de Ciutadania i Convivència, Josep Pera, en la presentació de les sessions del pla d'acollida.
 
Enllaços
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Badalona
Les sessions s’ofereixen en català i traducció en quatre idiomes més
Badalona activa les sessions del programa d’acollida per integrar els ciutadans nouvinguts

La Regidoria de Ciutadania i Convivència de l'Ajuntament de Badalona (el Barcelonès) ha presentat el programa de les noves sessions d'acollida per nouvinguts. Es tracta d'un cicle que s'oferirà en català i quatre idiomes diferents i que ha de servir per informar i assessorar dels serveis que ofereix la ciutat i ajudar a integrar-los en la cultura catalana. Els interessats hauran de participar en tres sessions informatives i després se'ls derivarà al Centre de Normalització Lingüística per fer-hi un curs de català inicial. Participar en el programa "té premi" ja que els nouvinguts, a banda d'obtenir un diploma acreditatiu, també rebran un informe d'arrelament social que emet el consistori en els processos de tramitació del permís de residència.

Les sessions del programa d'acollida començaran de cara a la setmana que ve i es distribuiran des d'aquest mes de setembre i fins el mes de novembre, segons l'idioma. En concret els nouvinguts, ciutadans que hagin acabat d'arribar a la ciutat però també tots aquells que ja fa temps que viuen a Badalona, participaran en tres sessions de dues hores de durada cada una. Unes trobades que compten amb el català com a llengua vehicular, però que estaran traduïdes en quatre idiomes més: castellà, xinès, àrab i urdú. L'objectiu de tot plegat és aconseguir apropar i vincular totes aquestes persones al teixit social, motiu pel qual també es comptarà amb la interacció de les entitats ciutadanes que participaran en les sessions i ajudaran a donar a conèixer els serveis i recursos dels que disposa el municipi.

Per publicitar tota aquesta nova oferta l'Ajuntament ja treballa en l'edició d'un full informatiu que es distribuirà en català i els quatre idiomes en que s'ofereixen les sessions d'acollida. Cal tenir en compte que participar d'aquesta proposta aporta certs elements positius. D'una banda les eines necessàries per viure a la ciutat i en territori català, però de l'altra també serveix per rebre un diploma acreditatiu de participació, que s'entregarà un cop completat el cicle, i l'obtenció de l'informe d'arrelament social que emet l'Ajuntament de Badalona en els processos de tramitació dels permís de residència a estrangers. S'ha de tenir en compte que la futura llei d'acollida estableix que participar en aquesta mena de programes pot tenir valor jurídic i ajudar al nouvingut en la tramitació d'aquells procediments per obtenir la nacionalitat o la residència legal. Un aspecte que no se li escapa a la Regidoria de Convivència i Ciutadania per incentivar a l'assistència d'aquestes sessions.

Publicat 05/09/2008 - 06:30h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
jo quan surto al estranger haig de parlar l`idioma del pais on em trobo ja esta be de tante i tantes facilitats per aquesta gent el que hauríen de fer es pagar com tothom i deixar de ser una despes...Continua
catalá emprenyat - 05/09/2008 17:17
1 ComentariMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS