Dissabte, 6 de setembre de 2008 


Almanac

Avui és:

Sant Faust, Santa Eva, La Mare de Déu de Guadalupe

Tal dia com avui:

1976 - Es fa la presentació a Madrid del front d'alliberament de la dona.

Per reflexionar:

L'honor més elevat que la història pot concedir a un home és el títol de pacificador. - Richard Nixon

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
De la Vega diu que és el mercat qui ho regula i puntualitza així el ministre de Treball
"Contractació en origen, la que faci falta", ha dit Corbacho matisant la seva proposta
Actualitzat 18:21h

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha matisat la proposta que va fer sobre reduir la contractació d'immigrants en origen davant el conjunt d'interpretacions que se n'han fet assegurant que “no es vol liquidar” aquest instrument laboral. Corbacho ha assegurat, en declaracions a la Cadena Ser, “contractació en origen, la que faci falta” sempre que les persones que hi ha en el mercat espanyol, independenment del seu origen, tinguin la ocasió d'ocupar els llocs de treball que s'ofereixin. El ministre de treball, també ha dit que “assumeix” que alguna de les seves expressions s'hagin mal interpretat i que hagin pogut crear “inquietud” i ha recordat que es respectaran els convenis internacionals.

Corbacho, que s'ha descrit “defensor de la contractació en orígen”, ha volgut deixar clar que comparteix les paraules que aquest mateix matí ha dit la vicepresidenta del govern. María Teresa Fernández de la Vega ha corregit l'anunci del ministre Corbacho de no contractar immigrants en els països d'origen. "La contractació en origen s'ha d'adaptar a les circumstàncies de l'economia espanyola, per tant hi haurà les contractacions que siguin necessàries", ha dit la número dos del Govern.

Si el ministre de Treball anunciava aquesta setmana que una de les mesures per afrontar el creixement de l'atur era “reduir a 0” en elspropers anys la contractació en origen, aquest divendres, la vicepresidenta De la Vega l'ha corregit després del consell de ministres per puntualitzar que és el mercat laboral qui determina o no si s'ha de contractar immigrants des dels països d'origen.

La resposta del PP, IU i CiU
El president del PP, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest divendres des de Bilbao a la proposta del ministre de Treball, Celestino Corbacho, de tancar la contractació d'immigrants en origen i ha ressaltat que suposa “liquidar la immigració legal, mentre mira cap a un altre costat, en cas de la il·legal”.

Per la seva banda, el coordinador general d'IU, Gaspar Llamazares, ha acusat el ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, de ser “un propagandista de la xenofòbia” del Govern en anunciar que la contractació en origen d'immigrants “s'aproximarà a zero” el 2009. IU ha sol·licitat la compareixença de Corbacho al Congrés perquè expliqui aquesta proposta i les polítiques d'ocupació que desenvolupa el seu ministeri.

El grup de CiU al congrés ha presentat també aquest divendres una interpel·lació urgent al Congrés per instar Corbacho a donar explicacions sobre el seu pla. Segons el diputat convergent, Carles Campuzano, la compareixença del ministre “és important” perquè la formació nacionalista dubta de “l'agilitat i l'eficiència” existent avui dia als serveis públics de treball i formació per portar a terme la iniciativa presentada per Corbacho.

El finançament de les administracions locals
En relació a l'economia, De la Vega ha assegurat que no hi haurà reducció del finançament de les administracions locals per afavorir les comunitats autònomes. La vicepresidenta ha reiterat que “tots els territoris guanyaran” amb la reforma del sistema “perquè si hi ha més població es recapten més impostos”.

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha acompanyat De la Vega per presentar un pla de renovació de les universitat espanyoles per posar-les al nivell “de les millors del món”. El ministeri hi destinarà aquest any 150 milions d'euros amb l'objectiu de “reforçar el paper de les universitats com a motor de la nova economia i atraure docents i estudiants de tot el món”.

Publicat 05/09/2008 - 15:13h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Aquest primer comentari, no s'hagues tingut que publicar, ja nque qui l'ha enviat no tè sentit de la ética, es pot dir el mateix però amb educació. En quan a la noticia afegiré, que si hi ha ganes...Continua
Jaon Alenac - 05/09/2008 20:26
Comentari
CORBACHO LIMITAT A XUPAR DEL BOTE I ELS CATALANS NO MANEN, TU ET PENSES QUE ETS UN RSPAÑOL COM ELLS PERO PER ESPAÑA TU ETS UN CATALA QUE HA DE DIR SI SENYOR I BAIXARSE ELS PANTALONS QUAN L'HI DIGUIN
CAT IS NOT SPAIN - 05/09/2008 17:58
2 ComentarisMés opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Nom:


Escriu les lletres que apareixen a l'imatge

Esborrar



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS