El gratuït que surt
els dimarts
 Edició núm. 148
 Qui Som | Contactar
 Tarifes | PDF Promocional

Tres dies de castells de 9 dels Verds

Els Verds signen el primer 3 de 8 amb l’agulla vist a Vilafranca mentre els Xicots fan el 4 de 8 però no poden ni amb la torre folrada ni amb el pilar de 6
Els Castellers de Vilafranca han fet un any més una Festa Major excel·lent, encadenant tres diades amb grans castells (sent la única colla que suma tres dies consecutius fent com a mínim un castell de 9). El dia 29 van voler ser els primers de fer el 3 de 8 amb l’agulla a la Vila, un castell que tot just una setmana abans no entrava en cap pronòstic. També van fer el 3 de 9 amb folre, agafat com a assaig del que vol portar el pilar al mig. La tercera construcció va ser la torre de 8 amb folre, castell que a la cercavila havien tant sols coronat al capdemunt de la rambla. També van fer el pilar de 7 davant la farmàcia Miralles, lloc on es va descobrir una placa commemorativa. A plaça van fer el "vano" de 6.
Per la seva banda els Xicots no es van mostrar gaire encertats en els dos dies en que actuaven. El dia 29 van completar el 4 de 8 però van desmuntar uns bons intents la torre de 8 amb folre i pilar de 6. El dia 31 la cosa va anar a pitjor i van caure en l’intent de la torre i van desmuntar el 4 de 8. L’estrena del 3 de 8 també va quedar ajornada.
Els Verds el dia 31 van sumar un altre 4 de 9 amb folre i un altre 3 de 8 amb l’agulla, proves de cara a la diada del 14 a Tarragona i també al Concurs. Com a curiositat cal destacar el 4 de 6 aixecat pels castellers xilens el dia 29 i els sis pilars de 5 simultanis dels Verds del dia 31 (tres d’ells parats per a segons per la família Miret).
Els Falcons de Vilafranca també han estat protagonistes de la més típica al aconseguir quatre i no tres pilars de 6. El primer, el del dia 29, fins i tot descarregat. El del dia 30 el van voler girar i els va caure un cop coronat, mentre el dia 31 en van coronar un a terra i l’altre dalt de l’empostissat.
Dimecres, 9 d'abril de 2008

7Dies Premsa Comarcal, S.L. - C/Migdia, 27, 1er - 08720 Vilafranca del Penedès - Telf: 93 817 54 88 - Fax: 93 817 28 25 - Avís legal