entrevistes

Hi ha 13 entrevistes

Entrevistes

Albert Calvet: "CatPL ha de fer veure a la societat catalana que el programari lliure és una forma tan vàlida com una altra"

CatPL és l'associació patronal catalana d'empreses que en la seva estratègia de negoci inclou el programari lliure. L'associació va néixer el juliol de 2004 i actualment compta amb 40 empreses. Albert Calvet n'és el seu president.

Entrevista a Carlos Figueira, president del Centre Nacional de Tecnologies de la Informació de Veneçuela

El Centre Nacional de Tecnologies de la Informació (CNTI) és l'organisme responsable de coordinar els equips informàtics del govern de Veneçuela. El seu president, el Dr. Carlos Figueira, ha visitat Barcelona aquesta setmana i ha parlat amb LaFarga.cat.

Sergi Bernal, dinamitzador del Telecentre de Programari Lliure de Sant Celoni

Àmbit d'actuació: Societat

El telecentre de Sant Celoni és un dels 30 que formen la Xarxa Pilot de Telecentres de Programari, un projecte impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Entrevista a Joan Calatayud, la migració a programari lliure d'UPCnet

Àmbit d'actuació: Ciència

Fa 4 anys, la UPC.net va començar a apostar pel programari lliure i actualment té tots els seus equips migrats a aplicacions de codi lliure. Per conèixer més a fons aquest procés, LaFarga.cat ha entrevistat a Joan Calatayud, director de Processos i de Sistemes d'Informació d'UPCnet.

Sebastian Kügler: "L'Akademy 2006 ha servit per fer avenços molt importants pel KDE4"

Àmbit d'actuació: Ciència

Un dels membres de l'equip organitzador de l' aKademy 2006 és Sebastian Kügler. Té 29 anys, és holandès i treballa com investigador a la Universitat de Nijmegen a Holanda on està fent un estudi sobre la qualitat del programari que s'utilitza a la Unió Europea. Pel què fa a la seva col·laboració al projecte KDE , ja va formar part de l'equip de màrqueting de l'aKademy 2005 que es va celebrar a Màlaga i també ha format part de l'equip d'organització de l'aKademy d'aquest any on hi han assistit 180 persones (podeu veure la foto de grup aquí ). Sebastian Kügler ha explicat a LaFarga.cat a quines conclusions s'ha arribat durant l'aKademy 2006.

Dues estudiants de la UPC guanyen una beca internacional atorgada per la Fundació GNOME i Google

Àmbit d'actuació: Educació

Conscients de la situació que mostren les xifres, la Fundació GNOME i Google van convocar fa uns mesos les beques internacionals per a dones desenvolupadores. S'han concedit sis beques de 3000 euros cadascuna, entre les guanyadores, hi ha dues estudiants de la Universitat Politècnica de Catalunya ( UPC ): la Cecilia González (C.G.) i la Maria Soler (M.S.).

Sebastià Vila: "La universitat és el bressol del programari lliure"

Àmbit d'actuació: Educació
Sebastià Vila és coordinador de la Càtedra de Programari Lliure de la UPC

La CPL té com a objectiu fomentar el coneixement i l'ús del programari lliure mitjançant diferents projectes i el treball en xarxa amb empreses, administracions i universitats. Sebastià Vila és el coordinador de la Càtedra de Programari Lliure i professor de llenguatges i sistemes informàtics de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona.

Alguns guanyadors dels Premis PL.ct expliquen el seu projecte

Àmbit d'actuació: Ciència
Imatge de la convocatòria de les Beques PL.ct

Antoni Bertran (UPC) està cursant un Postgrau de programari lliure i té una petita empresa de consultoria integral en TIC, basada en solucions de codi lliure.El títol del seu projecte és “Gestió del Parc Informàtic Distribuït”. És una solució remota per empreses que vol donar resposta als seus problemes habituals de manteniment, facilitant eines i oferint la possibilitat de tenir un parc informàtic controlat (inventariat).

-Per què vas decidir desenvolupar el teu projecte amb programari lliure?
Vaig decidir utilitzar-lo pels avantatges que aporta, per les comunitats que existeixen, per l'aprofitament de programari desenvolupat i perquè a la meva empresa som especialistes.

Bram de Jong: “Les llicències CC són una eina per “prevenir” l'activitat il·legal”

-Com va sorgir la idea de fer un concurs? Per què s'ha decidit dedicar-lo als 4 elements?

Marc Alier: “L’èxit de Moodle demostra que les idees són més importants que les filigranes tecnològiques”

Tags: èxit | campus | moodle | projecte

-Suposo que satisfet pel reconeixement de Moodle al vostre mòdul wiki? Quant de temps portes en aquest projecte? Quines han estat les principals dificultats de fer aquest mòdul que en un principi era alternatiu?

Contingut sindicat