Correu Blocs Traductor | VilaWeb.cat
ferranfalco | Badalona | dilluns, 11 de maig de 2009 | 21:11h

He deixat passar molts dies abans d'escriure sobre Can Mora, la masia de Canyet que es proposa reconvertir en escola (de l'Opus). He escoltat la veu dels detractors (molts), i he llegit el que han escrit (pocs: 1, 2, 3, 4, 5, 6..).

He llegit també les paraules de Jordi Villacampa, defensant aquesta opció a El Punt. I he de suposar que entre els arguments d'uns i altres existeix o una gran indiferència, o un silenci clamorós que aprova la operació.

Es repeteix el mateix que amb el Màgic, però ara sobre terrenys privats. En aquell cas, la ciutat va cedir durant 50 anys un sòl públic d'equipaments per a construir-hi una superfície comercial privada. Per assegurar la vigilància del tracte, es posà en marxa una Fundació entre la Penya i l'Ajuntament, que n'havia de vetllar el compliment durant aquest període.

Si més no, el projecte ja s'ha posat en marxa i ha permès al Joventut de tirar endavant en aquests darrers nou anys. Queden un munt d'anys, i la Penya sembla que no té garantida la suficiència econòmica només amb l'explotació d'aquest centre, entre d'altres raons perquè la seva participació s'ha reduït a un 15 % de les accions.

Avui doncs, la Penya torna a necessitar ingressos extraordinaris. I presenta un projecte que els pot donar l'aire que necessiten per continuar tirant endavant. La gent de Badalona senten la Penya i ningú no vol que pugui passar aquí el que va passar a Girona. Però hi ha dubtes. Hi ha qui creu que aquesta manera recurrent d'actuar no és correcta. I Jordi Villacampa respon que si algú té alguna idea millor, la doni. Hi ha qui creu que a la Penya ja se l'ha ajudat prou, però Jordi Villacampa respon -amb certa amnèsia- que ara és la primera vegada que hi ha un alcalde que entèn les necessitats del Club. Què deuen pensar Maite Arqué o Joan Blanch?

Jordi Villacampa rebla l'entrevista dient que la Penya converteix terrenys que no valen res en equipaments per la ciutat. Francament, aquesta afirmació se l'hagués pogut estalviar. No val res allò que previsiblament es vendrà, passant per la requalificació, amb el 100% de marge? És aquesta escola un "equipament per a la ciutat"?

Entenc la Penya i el seu Consell d'Administració. Més enllà que el seu President hagi estat excessiu en les paraules, el cert és que hi ha un projecte que pot ajudar el club a tirar endavant. Li donem l'esquena? O hi posem condicions?

La Penya, certament, vol seguir a l'elit. Només faltaria que no ho volgués. Tots ens afegim als seus èxits quan hi són, i hem de ser conscients que per tenir-los calen recursos. Però què vol la ciutat? Suposo que la majoria vol que les coses es facin bé. Que s'ajudi, amb transparència i fent-hi guanyar la ciutat. Que es planifiqui millor, i que sapiguem quantes "operacions" caldrà compartir en el futur. El pitjor, el que seria terrible, fóra la indiferència. Per això calen veus crítiques, i aportacions que deixin l'interès de la Penya en el punt i en just equilibri amb el que vol la ciutat.

Què m'agradaria a mi? Ajudar la Penya, i que l'Ajuntament ajudés igualment a tants i tants emprenedors i particulars que pateixen massa vegades la rigidesa de les normes municipals.

En aquest sentit, avanço que Convergència voldria donar suport al projecte, però que no el pot garantir.  Ja ho sap l'alcalde, i ja ho sap la Penya des de fa setmanes.

A la foto, la masia de Can Mora, que ocupa una part dels terrenys implicats en l'operació. 


Comentaris: 10
  • No al xantatge emocional
    Joan Andújar| Adreça electrònica | dissabte, 16 de maig de 2009 | 21:52h
    Sempre he cregut que és l'Ajuntament qui planifica i decideix sobre l'Urbanisme de la ciutat, per això em sorprén aquest assumpte.

    Una entitat privada -per molts sentiments que desti·li en molts cors badalonins ho continua essent- proposa la requalificació d'uns terrenys dels que és propietari - o copropietari, que això no ho tinc clar- per beneficiar-se directament.
    En aquest terrenys privats es construiria una escola de l'Opus Dei, laica, plural, igualitaria com tots sabem.

    Be, on es troba el benefici per la ciutat? En aquestes coses sempre hi ha alguna cosa amagada, potser algú ens ho podria dir?
    Algún conveni urbanistic d'aquells que sembla existeixen a calaixos municipals i ocults inclòs als representats dels ciutadans pot ser?

    D'altra banda que la penya pretengui subsistir a força de requalificacions i d'ajuts considerables que sembla el senyor president de l'entitat ha oblidat sembla força inaceptable.

    No podem acceptar el xantatge emocional. La Penya és important, però no te ni punt de comparación amb l'importancia que es mereixen el ciutadans i la Ciutat de Badalona.

  • Una altre vegada
    Lluis| Adreça electrònica | dimecres, 13 de maig de 2009 | 18:25h

    Ser un bon jugador de basket, no significa que puguis ser un bon president d´un club.
    El señor Villacampa, potser, no s´enrecorda de totes les ajudes que ha tingut la Penya, com quan varen volguer ser l´unic club de basquet de la ciutat, i van aconsseguir exiliar al Circol Catolic o Cotonifici, a Santa Coloma fins la seva desaparició.Parlo amb coneixement de causa perqué jo era soci del Coto, i també de la Penya......Pero be, espero que es tinguin en compte, els interessos de la ciutat, i no d´un club. Soc badaloní, pero aixó no significa que hagi de ser de la Penya, soc de BADALONA, visc a Badalona, i Badalona es molt mes que la Penya.
    Salutacions

  • Temporal e intemporal...
    Carles Plaza| Adreça electrònica | dimecres, 13 de maig de 2009 | 17:38h
    ...Veo la fotografía que Ferran nos ofrece, al inicio de su artículo de opinión e imagino lo que podría significar -para la Ciudad- el saber y querer preservar la história que encierra; a través de caminos de conservación,adaptación y respeto. Nuestros consistorios (democráticos) no suman -entre sus logros- demasiados aciertos en tal sentido...Con excepciones.

    No es un acierto, tampoco; el prestarse a una posible recalificación -a efectos estrictamente especulativos- para favorecer,en primer lugar y así de entrada; la destrucción de un espacio de la Ciudad que encierra un edificio, el cual yá -por sí sólo- merecería otro destino. Por su história mucho más dilatada que la de la Entidad a la que,su sacrificio,beneficiaría temporalmente...

    Y ahí está uno de los pilares que debería motivar reflexión de nuestro actual consistorio: "La temporalidad enfrentada y a costa de la identidad y de las raices."...Mal asunto...Y es que si -llegado el caso- la Ciudad debe renunciar a retazos de sus orígenes. Que séa para "asegurar" solideces de un futuro,con el menor riesgo de intemporalidad posible. Y... ¿Es la concepción que hoy se tiene de la Penya,lo que puede proporcionarle a la Ciudad,tal seguridad.?

    Mi opinión es que nó...Y es que -para mí-  subsistir y temporalidad caminan de la mano. Lo "intemporal" se construye de otra manera y -por tanto- debería merecer otra consideración...

    Can Mora. Lo que fué y lo que puede ó podría significar para la Ciudad; significan "mucha" intemporalidad, para lo que se recibe a cambio. Y...

    ¿Qué se recibe a cambio.?...

  • em fa vergonya..
    jordicrisol| Adreça electrònica | dimarts, 12 de maig de 2009 | 23:35h
    em fa vergonya que un ajuntament democràtic dongui suport a un projecte com aquest, que destrueix el patrimoni cultural i mediambiental de la ciutat.
    A més a més; segons el que he llegit: i si vaig mal encaminat fes-mo saber, l'equipament que guanyaria la ciutat es una escola de línies diferenciades.... arrenglarada a la ideologia de l'opus dei...
    Això de donar suport a aquest projecte deu venir de les altes esferes d'UNIÓ DEMOCRÀTICA....

    en fi..

    acabarem per demanar exili administratiu a qualsevol ciutat fronterera amb Badalona.
    • francament jordi.
      ferranfalco | dimecres, 13 de maig de 2009 | 08:04h
      et sortiran arrugues i no hauràs fet 30 anys!...com és que sempre en saps més que els demés, de tot? espera't home, espera't....m'agrada l'empenta i la noblesa que tens, de veritat. però trobo que vius en un món de bons i dolents. amb carinyo, jordi, ja ho saps. salut.
      • arrugues
        marga | dijous, 21 de maig de 2009 | 13:13h
        En línies generals estic força d'acord amb en Jordi i si t'agrada l'empenta i la noblesa que té, queda't amb això, Ferran. En un món de bons i de dolents hi vivim tots, no només en Jordi. Si llegeixes els diaris ho pots constatar.
        Ah! Les arrugues ens surten a tots una hora o altra. La qüestió rau en que poden sortir per riure o per plorar. Amb carinyo, Ferran, ja ho saps.
        Salut i prudència!
        Marga 
  • Gràcies per la informació!
    Xavier Gomez| Adreça electrònica | dimarts, 12 de maig de 2009 | 21:28h
    Gràcies seyor Falcó per la informació sobre un tema tant important per la ciutat, jo encara espero que la Televisió de Badalona informi del tema, a dia d'avui encara no ho ha fet. Simplement en fa vergonya la censura d'aquesta televisió!
  • I després, què?
    Víctor | dimarts, 12 de maig de 2009 | 11:16h
    Les paraules d'en Villacampa ens haurien de fer reflexionar a tots sobre la viabilitat del club a Badalona. 
    Em sembla que l'ajuntament de Badalona pot ajudar al club en un moment puntual com ha fet diverses vegades els últims anys, però no es pot dir tan alegrement que els 3 milions d'euros anuals que necesita la penya a part dels seus ingresos els ha d'anar posant l'ajuntament (a costa d'operacions urbanístiques, algunes dubtoses, amb els  terrenys de tots els badalonins). Perque aquests 3 milions d'euros anuals ben utilitzats poden ajudar molta més gent de la ciutat.

    Si el club no és viable econòmicament i l'ajuntament no pot fer front a la despesa sense malmetre la ciutat hi han dues solucions:
    -O el club s'espavila com han fet altres.
    -O Badalona no es pot permetre un club com la Penya.

    I sobretot, la Penya pot demanar i agraïr, però mai exigir o amenaçar.
     
  • Yo y mis limitaciones
    maricarmen| Adreça electrònica | dimarts, 12 de maig de 2009 | 01:24h
    No doy credito a lo que estoy leyendo.

    ¿cuàntos puestos de trabajo da la peña?
    ¿cuàntos puestos de trabajo da el pequeño comercio y los paradistas de esta ciudad?

    Como paradista estoy indignada ¿sabes cuàntos meses hace que estoy pidiendo información sobre un letrero de ubicación informativo de nuestro negocio al ajuntamiento? la respuesta es...te lo estoy mirando.

    ¿sabes cuantos años hace que sufrimos un contencioso que nos esta hundiendo y que genera despidos?

    ¿sabes cuantos años hace que sufrimos la venta ambulante?... y por si fuera poco la crisis.

    Se me ocurre que villacampa podria crear una ONG para salvar la peña, porque pedir al ajuntamiento que acaba de cumplir 30 años de democracia que apoye la creación de una escuela sexista... a esta altura de la pelicula.. me parece que es salirse de madre.

    Toc, toc ¿es aquí el siglo XXI? es que a veces lo dudo.
    • resposta
      ferranfalco | dimarts, 12 de maig de 2009 | 08:31h
      per què no ens veiem i m'expliques això del contenciós? ja ho has escrit vàries vegades, i m'agradaria saber què és el que dius.
      respecte al "ver para creer"....doncs això.
      truca'm i parlem-ne.

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Categories

Últims 40 canvis

Arxiu

« Juny 2009 »
dl dt dc dj dv ds dg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
RSS 2.0 RSS Comentaris
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats