May 2009 June 2009 July 2009
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

IITV

Banner

Media

aragones galego català castellano asturianu euskara
Acte final de la Campanya a Barcelona, 5 de juny PDF Print E-mail

Acte final de campanya dels Països Catalans

Divendres 5 de juny a les 20h. a la pl. del Diamant (Gràcia, Barcelona)

 

Amb les intervencions de:

  • Laia Hernàndez, membre del grup de suport dels Països Catalans
  • Josep Garganté, cap de llista dels Països Catalans
  • i com a convidat Rafa Díez, ex-secretari general de LAB i militant de l’esquerra abertzale
A més d'actuacions de bastoners i Filibusters (música popular), projeccions de vídeos

 

 
Presentat el grup de suport de Sant Cugat del Vallès PDF Print E-mail

El grup de suport de Sant Cugat del Vallès a Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) s’ha presentat públicament aquest divendres 29 de maig, a l’espai gastronòmic i cultural Terra Dolça.

El grup de suport constituït per diferents persones dels moviments socials santcugatencs, com l’Assemblea de Joves de Sant Cugat, la CUP o el Casal Popular La Guitza, d’entre altres, ha fet pública la seva intenció de portar endavant una campanya per demanar el vot a la candidatura per les eleccions europees del 7 de juny.

D’aquesta manera es preten sumar esforços per dur una veu crítica a l’Europa del capital que fa temps que ens imposen i lluitar per la justícia social i els drets dels pobles.

Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles (II-SP) és una candidatura que té el suport d’organitzacions polítiques, socials i sindicals, tant dels Països Catalans com d’altres nacions sense estat que es troben sotmeses a l’Estat espanyol.

Josep Garganté, delegat sindical dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona, és el candidat dels Països Catalans i ocupa el tercer lloc d’aquesta llista. La llista l’encapçalen l’escriptor i dramaturg Alfonso Sastre i l’activista i militant Doris María Benegas, que ocupen el primer i segon lloc, respectivament.

 
Cerdanyola: el nostre vot per Iniciativa Internacionalista. Per la pau, la solidaritat, la justícia i la llibertat PDF Print E-mail
Els sotasignants volem fer arribar des de Cerdanyola la nostra solidaritat i el nostre suport a la candidatura de “Iniciativa Internacionalista – La solidaritat entre els pobles” per a les properes eleccions de la Unió Europea. Els motius acte Cerdanyolaque ens porten a prendre aquesta postura són diversos:

En primer lloc, perquè es tracta de la candidatura que millor defensa en aquest moment els valors de l’esquerra anticapitalista, la solidaritat i la pau, l’ecologisme, la igualtat i la democràcia reals, la llibertat dels pobles i la transformació de la societat cap a un model més just. Uns valors que les persones que signem aquest manifest sempre hem defensat a les diferents activitats de lluita política i social.

Tenim la convicció que només un moviment polític impulsat des de la base i allunyat de les pràctiques antidemocràtiques del règim actual pot encaminar-nos en direcció a aquestes transformacions. Encara més en el moment històric en què ens trobem, de crisi global del capitalisme i desconfiança envers les institucions, en què és més necessari que mai mostrar l’existència d’una alternativa.

El nostre vot serà també el de la solidaritat: per denunciar l’intent de criminalització d’aquesta candidatura a mans dels aparells de l’Estat, dels partits del règim o dels mitjans de comunicació del poder. Uns atacs contra els drets i les llibertats que han vulnerat fins i tot la seva pròpia i injusta “llei de partits”.

Per tots aquests motius, nosaltres votarem Iniciativa Internacionalista el dia 7 de juny.

Per això demanem el vot de cerdanyolenques i cerdanyolencs a Iniciativa Internacionalista.

Carlos Arroyo, Carles Escolà, Martí Fita, Rosa Guallar, Contxi Haro, Jorge Haro, Maurici Jaumandreu, Sebas Justicia, Albert Lázaro, Loli Peralta, Martí Riba, Joan Rocamora, Sergio Rodríguez “Chache”

 
Molins de Rei: Acte central de campanya al Baix Llobregat PDF Print E-mail
Garganté ha remarcat que aquesta és la candidatura dels sense veu, dels privats de les seves llibertats i dels que pateixen cada dia l’explotació laboral o l’atur.Acte Molins

Molins de Rei ha acollit el dissabte dia 30 l’acte central de campanya al Baix Llobregat de la candidatura Iniciativa Internacionalista – la Solidaritat entre els Pobles. L’acte, celebrat sota un sol de justícia que han desafiat una cinquantena llarga de simpatitzants,   ha comptat amb la presència del cap llista per Catalunya, Josep Garganté, membre del comitè d´ empresa d’autobusos de Barcelona ( TMB ), Adrià Pet, activista sindical de la COS, i Àlex Maymó, membre del comitè de suport de la candidatura al Baix Llobregat. També s’ha celebrat un dinar de germanor després dels parlaments.

El primer a intervenir ha estat Àlex Maymó que ha destacat la importància de votar per aquesta candidatura, formada per forces sobiranistes i estatals, de cara a les eleccions del dia 7 de Juny, ja que aquesta candidatura defensa els interessos dels pobles i els treballadors oprimits d’arreu de l´ Estat. Per la seva banda, Adrià Pet, de la COS, ha incidit en les diferents mesures que ha anat prenent la Unió Europea durant els últims vint anys per remarcar la seva política contrària als treballadors i als pobles: el Tractat de Maastricht, el Tractat de Schengen o les més recents Directiva Bolkenstein, Directiva de retorn de persones immigrades o de la Vergonya i la, de moment, congelada Directiva de treball de les 65 hores setmanals.

Per últim, ha intervingut el cap de llista per Catalunya, Josep Garganté, que ha tornat a remarcar que aquesta candidatura és la candidatura dels sense veu, d’aquells que s’han vist privats de les seves llibertats més elementals i d’aquells que cada dia pateixen a la feina situacions d’explotació i abús laboral permanent. Així ha deixat clar que s’ha acabat el moment dels polítics i sindicalistes professionals que exploten o traeixen la classe treballadora i els pobles, que s’ha acabat el fet de treballar per sous miserables durant maratonianes jornades, defensant obertament el dret a treballar menys per treballar tots sense reducció de salari.   Finalment, Garganté ha criticat el règim monàrquic “basat en una Constitució antidemocràtica pactada entre elements del règim franquista i  partits que suposadament defensen la classe treballadora com el PSOE o el PCE”, un statu quo que imposa una creixent opressió per als pobles i un augment de l’explotació de la classe treballadora. En aquest sentit Garganté ha remarcat que  es comença a veure amb il·lusió la possibilitat que es pugui construir un referent alternatiu per a la classe treballadora.

 
Acte de presentació d’Iniciativa Internacionalista a Nou Barris PDF Print E-mail
“Ha arribat el moment de dir prou a aquest sistema injust que enriqueix a uns pocs i deixa en la misèria a milions. Que deixa més de 4 milions d’aturats i no deixa decidir als pobles el seu futur”.acte Nou barris

L’acte de presentació d’Iniciativa Internacionalista a 9 Barris el divendres 29 ha comptat amb la participació d’unes 40 persones i ha estat presentat per Esther, del grup de suport de Nou Barris. La companya ha recordat que la candidatura està impulsada per forces de l’esquerra revolucionària i moviments independentistes i sobiranistes dels pobles sota l’estat espanyol i que està encapçalada pel dramaturg i intel·lectual Alfonso Sastre, en segon lloc per Doris Benegas i en tercer lloc, pel primer candidat català, l’activista sindical en Josep Garganté.

En la presentació de l’acte, Esther ha explicat que la candidatura denuncia la involució antidemocràtica de l’estat espanyol i, en particular, l’anomenada llei de partits (que impedeix a una bona part d’Euskal Herria votar i ser votada) i que està marcada per la solidaritat internacionalista i la reivindicació del dret d’autodeterminació dels pobles. Ha exposat també la criminalització que ha patit la candidatura, il·legalitzada pel Suprem fins poc menys d’una hora abans de començar la campanya electoral.

Després ha pres la paraula el company Carles Hernández, delegat sindical a Atento. Ha assenyalat que un dels objectius de la candidatura és precisament lluitar perquè la crisi la pagui el capital i no pas els treballadors i ha posat l’exemple de l’extrema precarietat laboral dels serveis de telemarketing (Atento i altres), els serveis d’urgència de les companyies de serveis com Gas Natural o els serveis d’informació de l’Ajuntament de Barcelona o el d’urgències de la Generalitat.

Més tard ha parlat en Pablo, un jove estudiant del barri. Ha explicat la indignació amb la que ha viscut la criminalització de la candidatura i l’alegria del triomf de la seva legalització. Ha dit que la candidatura ha estat per ell un senyal per implicar-se activament en la lluita. “Podem treure un eurodiputat –ha afegit- que faci d’altaveu de les lluites, que doni veu als sense veu. Els candidats d’aquesta llista no són paràsits, no són polítics professionals. Son lluitadors, molts d’ells amb un llarg recorregut”.

“Ha arribat el moment de dir prou a aquest sistema injust que enriqueix a uns pocs i deixa en la misèria a milions. Que deixa més de 4 milions d’aturats i no deixa decidir als pobles el seu futur”. “I per dir prou al sistema és necessari també dir prou, com diria Garganté, als miserables que es fan dir d’esquerres i estan al servei dels poderosos. Prou a la justícia social de Zapatero que dóna milers de milions als banquers i deixa les engrunes per als treballadors. Prou als que es diuen demòcrates i ens imposen el pla Bolonya sense veu ni vot dels estudiants. Prou als que s’agenollen davant del Rei designat per Franco”. En Pablo ha acabat cridant a implicar-se “perquè amb Iniciativa Internacionalista podem fer quelcom històric. A veure si, com el Barça, li marquem un gol al sistema”.

Després ha pres la paraula Felip Alegria, candidat i veí del districte. El primer que ha dit és que, més enllà de si aconseguim eurodiputat (que l’aconseguirem), la candidatura ja ha assolit un gran triomf: que molta gent perdi la por, una por que havia arrelat al llarg de tots aquests anys. La candidatura sabia que si defensava el dret a l’autodeterminació i s’enfrontava de debò a la llei de partits seria criminalitzada i fins i tot il·legalitzada, però també sabia que només fent front de manera col·lectiva a la criminalització es podria vèncer la por. I això, ho hem aconseguit. Només per això valia la pena la candidatura. A més, amb l’enorme solidaritat aconseguida hem guanyat també la nostra legalització.

També hem aconseguit trencar, per primera vegada en décades, la muralla d’aïllament a la que s’havia sotmès la lluita nacional del poble basc (i, amb ell , del poble català i els altres pobles). La negativa al dret a l’autodeterminació deixa en evidència, a més, la tara insuperable del règim sorgit de la Transició: un règim o­n aquest dret es va substituir per la “unidad indisoluble de España”, o­n es va imposar la Monarquia hereva del dictador, la impunitat dels crims del franquisme, la continuïtat dels principals aparells d’estat i la dels interessos de les grans fortunes i de l’Església.

El candidat ha assenyalat que la candidatura planteja que la crisis l’han de pagar els seus responsables, els capitalistes; que cal un pla de rescat per al poble treballador i no pas per als banquers i que no s’ha de tenir por de prendre les mesures anticapitalistes necessàries. Mesures com el repartiment del treball entre tots els treballadors, sense reducció salarial, o l’expropiació de la banca o de les grans empreses. Els sindicalistes que formen part de la candidatura personifiquen la lluita per un sindicalisme combatiu, democràtic i solidari, enfront de les burocràcies sindicals de CCOO i UGT.

El segon gran triomf de la candidatura -ha afegit- és que s’hagim unit forces de l’esquerra revolucionària d’àmbit estatal i forces independentistes i sobiranistes d’esquerra en una candidatura comuna, marcant una fita històrica i obrint el camí necessari per vèncer l’enemic comú. La lluita anticapitalista i la lluita pels drets nacionals dels pobles és inseparable. “Com he dit abans, només per això també valia la pena aixecar la candidatura”.

Les intervencions en el debat posterior han assenyalat la valentia de la candidatura i han insistit en la necessitat que el seu impuls no acabi el 7 de juny sinó que, pel contrari, continuï, perquè és vital i urgent aixecar una alternativa davant la putrefacció política i la falsa esquerra.

S’ha demanat suport econòmic als assistents, que han respost generosament. Diferents companys s’han ofert per fer d’apoderats i altres s’han endut propaganda per difondre. Finalment hem acabatl’acte amb la Internacional i els Segadors.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Page 1 of 6