ICV > Vegueria de Girona > Alt Urgell > La Seu d'Urgell > notícies > Els alcaldes d'IC...

Notícia

Mariusgarciarecurs1
Fletxa_component
03/06/2009
Els alcaldes d'ICV no assistiran a la reunió de demà convocada per ZP per parlar sobre el Fons Estatal d’Inversió Local

La direcció d'ICV insisteix en la creació d'un nou fons local per fer front a l'augment de despesa social dels ajuntaments

El secretari de política municipal d'ICV, Màrius Garcia, ha anunciat que els alcaldes ecosocialistes no assistiran demà a la reunió convocada de manera urgent pel president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, per parlar del Fons Estatal d'Inversió Local amb els alcaldes i alcaldesses de ciutats de més de 50.000 habitants.

 

El dirigent ecosocialista ha dit que "els alcaldes d'ICV estaran encantats de parlar amb el president del govern la setmana vinent quan no hi hagi campanya electoral". Per Garcia "és molt sospitós que es faci aquesta convocatòria precisament en ple procés electoral i a dia i mig d'acabar-lo". La convocatòria per part del president del govern s'ha fet aprofitant la seva participació en un acte electoral del PSC i a la mateixa hora hi ha convocades reunions plenàries de les entitats metropolitanes on participen la majoria dels alcaldes metropolitans.

 

Per altra banda, Garcia, ha afirmat que "tenim molt d'interès en valorar el Fons Estatal d'Inversió Local i, sobretot, volem també parlar amb el govern de l'Estat de la proposta que ha registrat el diputat al Congrés d'ICV, Joan Herrera, d'impulsar un nou fons local però aquesta vegada per fer front a les greus conseqüències socials que la crisi està provocant a les nostres ciutats".

 

Finalment, segons Garcia "no sembla una bona pràctica" institucional barrejar les coses. Per això, els alcaldes d'ICV esperen que el president Rodríguez Zapatero tingui la mateixa disponibilitat i interès per tractar aquests temes un cop passada la campanya electoral".

 

DG 26/07/2009 | 07:09
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
182
  • Mesveure